Απολαύστε κινηματογραφικές ταινίες, δείτε βίντεο και τηλεοπτικές σειρές, ακούστε μουσική και δοκιμάστε την τύχη σας σε ποικίλα πολυχρηστικά (multiplayer) παιχνίδια (τάβλι, μπιλιάρδο, σκάκι, πόκερ, μπιρίμπα κ.ά.)… μένοντας σπίτι.

Ψηφιακή ψυχαγωγία δωρεάν και κατ' οίκον

 

Ψυχαγωγηθείτε από τη βολή της οικίας σας, διασκεδάστε χωρίς να το κουνήσετε ρούπι, όταν και όπως εσείς το επιθυμείτε, εξοικονομώντας χρόνο, κόπο και προπαντός χρήμα. Πώς μπορεί να γίνουν όλα αυτά τα θαυμαστά; Μέσω Internet φυσικά.

Ψηφιακή ψυχαγωγία δωρεάν και κατ' οίκον

 

Ενας υπολογιστής και μια ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο αποτελούν το εισιτήριό σας σε έναν αχανή ψηφιακό κόσμο οικονομικά συμφέρουσας (δωρεάν τις περισσότερες φορές) ψυχαγωγίας. Οι επιλογές άπειρες, οι δυνατότητες εντυπωσιακές και οι τιμές προνομιακές.

 

Ψηφιοποιημένο και εγκατεστημένο στο Διαδίκτυο, το σύνολο της κινηματογραφικής, τηλεοπτικής, καθώς και μουσικής παραγωγής βρίσκεται πλέον μόλις μερικά κλικ του ποντικιού σας μακριά, κλικ ικανά να «μετακομίσουν» στη μικρή οθόνη του υπολογιστή σας τις μεγαλύτερες (παλαιότερες αλλά και νεότερες) επιτυχίες της μεγάλης οθόνης δίνοντας μια διαφορετική, νέα σημασία στον όρο «home cinema».

 

Ξεχωρίζει
Τη «διανομή κατ οίκον των πάσης φύσεως (οπτικοακουστικών) υλικών» έχει αναλάβει πλήθος ιντερνετικών υπηρεσιών.

 

Εξέχουσα θέση μεταξύ αυτών κατέχει ποιο άλλο, το γνωστό τοις πάσι YouTube (www.youtube.com) στα ψηφιακά ράφια του οποίου κάθονται έτοιμα προς δωρεάν θέαση εκατομμύρια, εύκολα αναζητήσιμα (βάσει δημοφιλίας, λέξεων-κλειδιά κ.ά.) streaming βίντεο (τα πάντα, από πρωτοκλασάτες ταινίες και ερασιτεχνικά φιλμάκια μέχρι μουσικά κλιπ και τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ αυτών δε και πολλές ελληνικές παραγωγές).

 

Στην ίδια κατηγορία με τον κυρίαρχο ιστοχώρου του YouTube εντάσσονται και πολλές άλλες, λιγότερο λαοφιλείς μεν, αρκούντως αξιόλογες δε υπηρεσίες όπως η γνωστή για την έμφαση που δίνει στην ποιότητα της εικόνας, Vimeo (www.vimeo.com), η Veoh (www.veoh.com) , η Metacafe (www.metacafe.com), η Google Video (http://video.google.com) καθώς και η μηχανή βιντεο-αναζητήσεων Truveo (www.truveo.com).

 

Site με ελληνικές ταινίες και 465.000 επισκέπτες
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η αποκλειστικά ελληνικού ενδιαφέροντος Greek Movies (www.greek-movies.com ). Στον χώρο της εν λόγω υπηρεσίας η οποία λειτουργεί σε ρόλο «συναθροιστή» αλιεύοντας ελληνικά βίντεο από ποικίλες πηγές (YouTube, Veoh κ.ά.) και παραπέμποντας πίσω σε αυτές, θα βρείτε δελτία ειδήσεων, τηλεοπτικά σόου, σειρές, ταινίες, μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις, μουσικά βιντεοκλίπ και αθλητικούς αγώνες.

 

Δεδηλωμένοι στόχοι της Greek Movies είναι «να καλύψει το μεγάλο κενό που εξακολουθεί να υπάρχει στις επιλογές μετάδοσης ελληνικών οπτικοακουστικών έργων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού ειδικότερα», καθώς και να εισαγάγει «μια νέα νοοτροπία στην τηλεθέαση», την επονομαζόμενη τηλεθέαση κατ’ απαίτηση, η οποία σας επιτρέπει να παρακολουθείτε «τα έργα που εσείς επιθυμείτε, τη στιγμή που εσείς διαλέγετε, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε».

 

Μόνο τον περασμένο Φλεβάρη, η Greek Movies υποδέχτηκε 465.705 μοναδικούς επισκέπτες. Σε ανάλογα με αυτήν καθαρά ελληνικά «χωράφια», κινούνται και οι ιστότοποι www.greektube.org , http://greek-movies.eu , http://greek-video.net  και http://greek-music.eu.

 

Μουσική για όλα τα γούστα
Την τιμητική της έχει στον Ιστό και η (δωρεάν) μουσική. Εφοδιασμένοι με εντυπωσιακά πλούσιες σε υλικό «δισκοθήκες», έξυπνες μηχανές αναζήτησης και διαδραστικές «ανέσεις», ιστοχώροι όπως οι MySpace (www.myspace.com ), Imeem (www.imeem.com ), Last.fm (www.last.fm ), Facebook Music (www.facebook.com/Music), PureVolume (www.purevolume.com), We7 (www.we7.com ) και Lala (www.lala.com ) εγγυώνται κοινωνική δικτύωση μετά μουσικής και προσφέρουν ατέλειωτες ώρες δωρεάν online ακροάσεων, ενώ ταυτόχρονα δίνουν «βήμα», ως εύκολα προσβάσιμες και σφύζουσες από ζωή μουσικές «σκηνές», στους εκατομμύρια καλλιτέχνες, οι οποίοι πασχίζουν να ακουστούν εκεί έξω.

 

Η υπηρεσία Awdio (www.awdio.com ) μάλιστα κάνει ένα βήμα παραπέρα και αναμεταδίδει ζωντανά, σε «απευθείας σύνδεση», τις μουσικές και τα DJ sets που βάζουν «φωτιά» στις πίστες κάποιων από τα δημοφιλέστερα νυχτερινά κλαμπ της υφηλίου.

 

Επιπροσθέτως, στον Ιστό λειτουργεί πλήθος ψηφιακών «δισκοπωλείων» (ενδεικτικά αναφέρονται τα: iTunes, Spotify, 7digital, Rhapsody, eMusic και AmazonMP3) από τα οποία μπορεί κανείς να αγοράζει μουσική είτε με την κυκλοφορία είτε με το κομμάτι.

 

Ο «κήπος» με τα βιντεοπαιχνίδια
Πεδίο δόξης λαμπρό έχουν βρει στο Διαδίκτυο και τα κάθε είδους βιντεο-παιχνίδια (πέρα από τα Μαζικά Πολυχρηστικά Διαδικτυακά Παιχνίδια Ρόλων). Ενδιαφέρουσες επιλογές προσφέρει σε αυτόν τον τομέα ο ελληνικός δικτυακός «ζωολογικός κήπος» Zoo.gr (www.zoo.gr), «το ελληνικό web meeting point» με τους εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες στην επικράτεια του οποίου μπορείτε, μεταξύ άλλων, να αναμετρηθείτε on line (ένας προς έναν ή συμμετέχοντας σε τουρνουά) σε πλήθος παιχνιδιών (τάβλι, σκάκι, μπιρίμπα, μπιλιάρδο κ.ά.), να πάρετε μέρος σε «λεξοκόντρες» και άλλα ευφάνταστα.

Ανακτήθηκε από: http://www.ethnos.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.