Αλλη μία έρευνα για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης του κόκκινου κρέατος επιβεβαιώνει προηγούμενες που δείχνουν ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων έχει σοβαρές παρενέργειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τη νέα έρευνα, που είναι μάλιστα η μεγαλύτερη που έχει γίνει με αυτό το αντικείμενο, πραγματοποίησαν επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος σε άτομα άνω των 50 ετών όχι μόνο πολλαπλασιάζει τους κινδύνους εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων και καρκίνων, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο για εκείνους που θα ασθενήσουν, να πεθάνουν σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα μετά την εκδήλωση της ασθένειας. Στην έρευνα πήραν μέρος 545.000

άτομα, ηλικίας 50-71 ετών, για χρονικό διάστημα δέκα ετών στο οποίο οι ερευνητές παρακολουθούσαν τις διατροφικές συνήθειές τους. Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κατανάλωναν 150 γραμμάτια κόκκινου κρέατος κατά μέσον όρο ημερησίως είχαν 22% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο και 27% να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα, και τελικά να πεθάνουν σύντομα εξαιτίας των προβλημάτων αυτών σε σχέση με τους άνδρες που κατανάλωναν λιγότερα από 50 γραμμάρια κόκκινου κρέατος την εβδομάδα.

Το ίδιο δυσάρεστα ήταν τα αποτελέσματα και για τις γυναίκες αφού όσες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο και 50% περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης σοβαρών καρδιακών παθήσεων σε σχέση με εκείνες που τρώνε λίγο.

 

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=260960



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.