Επιβεβαιώνοντας την αφοσίωση της Honda σε τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, το American Council for an Energy-Efficient Economy (ACEEE) κατέταξε τρία οχήματα Honda μεταξύ των «πιο πράσινων οχημάτων 2009», και το Civic GX NGV (με φυσικό αέριο) στην πρώτη θέση στον πίνακα ως το πιο πράσινο αυτοκίνητο για έκτη συνεχή χρονιά.

Στη 12η ετήσια κατάταξη του «Green Book Οnline» για περιβαλλοντικά συμβατά οχήματα (διατίθεται στο www.greenercars.org), το Civic GX με φυσικό αέριο κατατάχθηκε πρώτο, ενώ το βενζινοκίνητο Jazz και το Civic Hybrid συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 12 πιο οικολογικών οχημάτων που διατίθενται στην οικογένεια της Honda στις ΗΠΑ.

Είναι η ένατη συνεχόμενη χρονιά που μοντέλο της Honda κατακτά την πρώτη θέση και όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος Εταιρικού Σχεδιασμού (Corporate Planning) & and Logistics στη Honda Αμερικής, κ. Dan Bonawitz: «Η Honda είναι περήφανη με μία τέτοια διάκριση από το ACEEE και θα εξακολουθήσει να αναζητά νέους τρόπους για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας μας να είμαστε μία εταιρεία αποδεκτή από την κοινωνία, η Honda έχει δεσμευτεί απόλυτα στην εξέλιξη μιας ευρείας γκάμας οχημάτων για το ευρύ κοινό που θα παρέχουν οικονομία καυσίμου ή θα χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα».

Αξιολόγηση
Με βάση μία μέθοδο μέτρησης, που περιλαμβάνει οικονομία καυσίμου, επιπτώσεις σχετικές με την υγεία και εκπομπές ρύπων που ευθύνονται για την παγκόσμια θερμότητα, γίνεται ανάλυση όλων των οχημάτων και βαθμολογούνται με ένα «Πράσινο Σκορ».

Η βαθμολογία αυτή χρησιμοποιείται στο σύστημα αξιολόγησης του ACEEE, βάσει του οποίου κρίνεται η συνολική περιβαλλοντική απόδοση κάθε οχήματος. Το Civic GX, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1998, είναι το καθαρότερο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης που έχει πιστοποιηθεί από το ΕΡΑ και είναι 90% πιο καθαρό από το μέσο βενζινοκίνητο μοντέλο της αγοράς.

Ανακτήθηκε από: http://www.ethnos.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.