O Steve Ballmer ενημέρωσε τους επενδυτές σχετικά με την κυκλοφορία του Offic 14 μέσα στο 2010.

Ο Ballmer παραδέχτηκε ότι ο τομέας του Office έχει επηρεαστεί απο την οικονομική κρίση μίας και είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών και τις επενδύσεις των επιχειρήσεων στην πληροφορική. Επιπλέον, υπάρχει και ο ανταγωνισμός του open source και συγκεκριμένα του της δωρεάν σουίτας εφαρμογών Open Office. Το Open Office, σύμφωνα με τον Ballmer, αποτελεί δυνατό ανταγωνιστή στο κομμάτι της εκπαίδευσης και του ψηφιακού εξοπλισμού των σχολείων.

Προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις και να προσαρμοστεί με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, η Microsoft προχώρησε σε μείωση της τιμής του Office. Αποδείχτηκε οτι υπάρχει «καλή» ελαστικότητα μίας και παρουσιάστηκε αύξηση των πωλήσεων του MS Office.

Πάντως ο Ballmer συμπλήρωσε την οικονομική ανάλυση σχετικά με το MS Office τονίζοντας ότι όσον αφορά το τελικό κέρδος της εταιρείας, οι πωλήσεις εφαρμογών γραφείου στους καταναλωτές ή τον κλάδο της εκπαίδευσης δεν είναι και τόσο σημαντικό μίας και υπάρχουν πολύ μικρά περιθώρια κέρδους. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τα οικονομικά της εταιρείας είναι οι πωλήσεις της συγκεκριμένης σουίτας στον κλάδο των επιχειρήσεων.

 

Ανακτήθηκε από: http://www.pcw.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.