Το σπίτι έχει όλα όσα θα ήθελε ένας φανατικός αναγνώστης της Αγκαθα Κρίστι, εκτός από ένα πτώμα στη βιβλιοθήκη. Η κομψή βίλα στη Νοτιοδυτική Αγγλία όπου η συγγραφέας περνούσε τις διακοπές της ανοίγει αυτή την εβδομάδα για το κοινό, για πρώτη φορά μετά την ανακαίνιση που στοίχισε επτά εκατομμύρια ευρώ.

Ως σήμερα η είσοδος επιτρεπόταν μόνο στον κήπο του Γκρίνγουεϊ Χάουζ. Στην έπαυλη αυτή έμενε από το 1938 ως το 1959 η «βασίλισσα του αστυνομικού μυθιστορήματος». Ως τώρα κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να περάσει στο εσωτερικό του σπιτιού το οποίο ανήκε στην κόρη της Κρίστι Ρόζαλιντ Χικς. Αλλά μετά τον θάνατό της το εξοχικό περιήλθε στην κυριότητα του ιδρύματος που είναι αρμόδιο για την πολιτισμική κληρονομιά της Βρετανίας.

Στόχος του ιδρύματος ήταν να ανακαινίσει το σπίτι όπως θα ήταν τη δεκαετία του 1950, όταν τα βράδια του καλοκαιριού η Αγκαθα Κρίστι διάβαζε κεφάλαια από τα χειρόγραφά της ενώ συγγενείς και φίλοι προσπαθούσαν να μαντέψουν ποιος ήταν ο δολοφόνος.

Μια πτέρυγα θα διατίθεται προς ενοικίαση για όσους θα ήθελαν να κάνουν τις διακοπές τους εκεί όπου η Κρίστι εμπνεύστηκε μερικές από τις πιο διάσημες ιστορίες της.

Η Αγκαθα Κρίστι πέθανε το 1976 σε ηλικία 85 ετών.

 

Ανακτήθηκε από: http://www.tovima.grΘα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση