Μέσα σε διάστημα δύο γενεών οι άνδρες αναμένεται να έχουν το ίδιο προσδόκιμο ζωής με τις γυναίκες, σύμφωνα με προβλέψεις ενός στατιστικολόγου της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι γυναίκες παραδοσιακά ζουν περισσότερο από τους άνδρες, γεγονός που στο παρελθόν είχε αποδοθεί στις δύσκολες «αρσενικές» επαγγελματικές ενασχολήσεις, όπως είναι αυτές του στρατιωτικού ή του ανθρακωρύχου. Ωστόσο τις τελευταίες δεκαετίες η ειρήνη που έχει επικρατήσει, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο, σε συνδυασμό με τις πιο βατές ανδρικές καριέρες, καθώς και με την απόφαση των ανδρών να ακολουθούν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να καταφεύγουν ευκολότερα στον γιατρό σε σύγκριση με το παρελθόν, έχει οδηγήσει σε αύξηση του προσδόκιμου ζωής τους.

Σύμφωνα με επιστήμονες των Κέντρων για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών στην Ατλάντα των ΗΠΑ, το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής θα έχει ήδη εξαφανιστεί στη γενιά των παιδιών που θα έλθουν στη ζωή το 2035, αν εξακολουθήσουν οι ίδιες τάσεις. «Εκτός και αν τα μοτίβα αλλάξουν δραματικά, ίσως εξαιτίας κάποιου πολέμου ή επιδημίας, θα υπάρξει ένα σημείο σύγκλισης σε περίπου 25 χρόνια από σήμερα» ανέφερε ένας στατιστικολόγος των κέντρων.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό το κλείσιμο της ψαλίδας φαίνεται να παίζει επίσης το γεγονός ότι οι γυναίκες- και κυρίως οι νεαρές- καπνίζουν… σαν φουγάρα, τη στιγμή που τα ποσοστά καπνιστών μεταξύ των ανδρών μειώνονται.

 

Ανακτήθηκε από: http://www.tovima.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.