Περισσότεροι από 600 τηλεοπτικοί σταθμοί στις ΗΠΑ ξεκίνησαν την αποκλειστική εκπομπή σε ψηφιακό σήμα, πραγματοποιώντας την αλλαγή σε μια νύχτα, ως μέρος της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) αναφέρει σε δήλωση ότι 421 τηλεοτπικοί σταθμοί τερμάτισαν την αναλογική εκπομπή τους τα μεσάνυχτα της Τρίτης και εκπέμπουν πλέον μόνο ψηφιακά, μαζί με ακόμη 120 που πραγματοποίησαν την αλλαγή νωρίτερα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει υπογράψει νομοσχέδιο που καθυστερεί την πανεθνική αλλαγή σε ψηφιακό σήμα μέχρι τον Ιούνιο, ωστόσο κάποιοι σταθμοί πήραν το πράσινο φως από την FCC για την αλλαγή στην αρχικά προτεινόμενη ημερομηνία της 17ης Φεβρουαρίου. Έτσι, από σήμερα, το ένα τρίτο των σταθμών στις ΗΠΑ εκπέμπουν αποκλειστικά ψηφιακά.

Πάντως, τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το ABC, CBS, Fox και NBC, δεν είναι μεταξύ αυτών που σκοπεύουν να αλλάξουν το σήμα εκπομπής σε μια νύχτα. Η 17η Φεβρουαρίου είχε οριστεί από τον πρώην πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, ως ημερομηνία τερματισμού του αναλογικού σήματος, το Κογκρέσσο ωστόσο αποφάσισε παράτησε έως τις 12 Ιουνίου.

Η κυβέρνηση έχει ήδη επιδοτήσει τους Αμερικανούς που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από κεραίες με κουπόνι 40 δολαρίων ώστε να προμηθευτούν τον ειδικό αποκωδικοποιητή του ψηφιακού σήματος. Ακόμη κι έτσι όμως, έρευνα υπολογίζει ότι τουλάχιστον 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν είναι έτοιμα για την μετατροπή, κυρίως χαμηλού εισοδήματος και μειονότητες.

Το πέρασμα στο αποκλειστικά ψηφιακό σήμα εκπομπής θα απελευθερώσει συχνότητες στον αέρα, δίνοντας χώρο για νέες ασύρματες υπηρεσίες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από΄Γαλλικό Πρακτορείο



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.