Ενας από τους λόγους που αρκετοί χρήστες υπολογιστών κουβαλούν συνεχώς μαζί τους ένα φορητό PC είναι ότι θέλουν να έχουν όπου και αν χρειαστεί να εργαστούν όλα τα δεδομένα των αρχείων τους.

Πλέον, όμως, έχει αρχίσει να γίνεται όλο και περισσότερο εφικτή η περίπτωση ένας χρήστης να έχει όλα τα αρχεία του μέσα σε ένα φορητό αποθηκευτικό μέσο, το οποίο, μάλιστα, μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο ένα USB flash drive!

 

Τα τελευταία τρία χρόνια, η δημοτικότητα των USB flash drives έχει αυξηθεί σημαντικά και ουσιαστικά έχουν υποκαταστήσει πλήρως τα CD και τα DVD, τα οποία θεωρούνται πλέον ένας παροχημένος τρόπος αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων.

 

Η ευκολία στην εγγραφή δεδομένων και στη μεταφορά τους (σ.σ. χωράνε ακόμη και στην τσέπη ενός παντελονιού ή μπορούν να κρεμαστούν στο μπρελόκ με τα κλειδιά) είναι οι κύριοι λόγοι.

 

Επίσης, το κόστος τους έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς πλέον ένα USB flash drive με χωρητικότητα 2 GB ξεκινά από τα 5-7 ευρώ!

 

Ταυτόχρονα, όμως, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της συνεχούς αύξησης της χωρητικότητας των δεδομένων που μπορείτε να αποθηκεύσετε σε USB flash drive , με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά συσκευές αυτής της κατηγορίας όπου μπορούν να αποθηκευτούν αρχεία συνολικού όγκου της τάξεως των 64 GB!

 

Κάθε στιγμή
Ο όγκος είναι τεράστιος και πρακτικά καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες της συντριπτικής πλειονότητας των επαγγελματιών που θέλουν να έχουν μαζί τους κάθε στιγμή τα αρχεία τους.

 

Αν πάντως ο χρήστης έχει μεγαλύτερες ανάγκες όσον αφορά τα δεδομένα που θέλει να μεταφέρει μαζί του σε ένα φορητό μέσο αποθήκευσης, τότε υπάρχουν και οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι με διαγώνιο 2,5 ιντσών.

 

Αρκετά μικροί και ελαφριοί οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι προσφέρουν χωρητικότητες που φθάνουν μέχρι και τα 500 GB. Οι τιμές τους, επίσης, πέφτουν συνεχώς και αυτή τη στιγμή μπορείτε να βρείτε ένα μοντέλο των 250 GB πληρώνοντας μόλις 80 με 90 ευρώ.

 

Χωρητικότητα που καλύπτει και με το παραπάνω τις ανάγκες της μεγάλης πλειονότητας των χρηστών, ακόμη και αν διαθέτουν μία σημαντική συλλογή από τραγούδια, βίντεο και ταινίες.

 

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΛΑΠΤΟΠ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΑΣ
Αν κάποιος χρησιμοποιεί PC στην εργασία του και στο σπίτι του και όχι στον δρόμο, τότε δεν χρειάζεται να μεταφέρει τα δεδομένα που του είναι αναγκαία με laptop από τον ένα χώρο στον άλλο, εφόσον η μεγάλη χωρητικότητα που έχουν πλέον οι USB flash drive του λύνει τα χέρια. Ιδίως αν χρησιμοποιεί κάποια από τις πολυάριθμες εφαρμογές συγχρονισμού αρχείων και φακέλων που είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο στην τιμή των 15 με 20 ευρώ.

 

Η ευκολία
στην εγγραφή δεδομένων και στη μεταφορά των USB flash drive (χωράνε ακόμη και στην τσέπη ενός παντελονιού ή μπορούν να κρεμαστούν στο μπρελόκ με τα κλειδιά) είναι οι κύριοι λόγοι αύξησης της δημοτικότητάς τους.

 

On line κόντρα SkyDrive με Google

Μία ακόμη λύση για να έχει κάποιος τα δεδομένα του κάπου όπου η πρόσβαση να είναι εφικτή από οποιονδήποτε υπολογιστή είναι το Internet και οι on line υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων.

 

Κάτι που σημαίνει ότι ένας χρήστης αντί να αποθηκεύει τα δεδομένα του σε έναν σκληρό δίσκο που υπάρχει στον υπολογιστή του, να τα έχει σε κάποιο ειδικό site του

 

Διαδικτύου. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπηρεσία SkyDrive που είναι διαθέσιμη μέσω του Windows Live και προσφέρει τη δυνατότητα αποθήκευσης 25 GB. Για τη συντριπτική πλειονότητα των χρηστών, αυτός ο όγκος είναι υπεραρκετός, εφόσον δεν περιλαμβάνει ταινίες και τραγούδια.

 

Στο SkyDrive ετοιμάζεται να απαντήσει η Google με μία υπηρεσία που αναμένεται σύντομα και δεν αποκλείεται να ονομάζεται GDrive και να προσφέρει 100 GB! Σημειωτέον πως υπηρεσίες της Google, όπως το Google Apps και το Picasa, προσφέρουν ήδη τη δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων αλλά συγκεκριμένης μορφής. Για παράδειγμα, στο Picasa μπορείς να αποθηκεύσεις μόνο φωτογραφίες.

Ανακτήθηκε από: http://www.ethnos.grΘα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση