Ρώσοι και λευκορώσοι ερευνητές αναφέρουν ότι τροποποιούν γενετικώς κατσίκες ώστε να παράγουν γάλα με τις ευεργετικές ιδιότητες του μητρικού. Το γάλα θα είναι δυνατόν να καταναλώνεται τόσο από βρέφη των οποίων οι μητέρες δεν είναι σε θέση να θηλάσουν όσο και από ενηλίκους. Παράλληλα όμως, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Λευκορωσίας και της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, η έρευνά τους αναμένεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη φαρμάκων που θα εκμεταλλεύονται τις αντιβιοτικές ιδιότητες της λακτοφερρίνης, μιας πρωτεΐνης που ανευρίσκεται στο γάλα της γυναίκας. Τα φάρμακα αυτά θα ανοίξουν νέους δρόμους στη θεραπεία του καρκίνου, καθώς και σε άλλες νόσους του ανοσοποιητικού και του γαστρεντερικού συστήματος. Ηδη, 90 θηλυκές αίγες, των οποίων οι πατεράδες είχαν τροποποιηθεί γενετικώς, εκτρέφονται σε μια μυστική φάρμα έξω από τη Μόσχα. Εκτιμάται ότι αργότερα εφέτος, όταν οι κατσίκες θα είναι στην κατάλληλη ηλικία, θα παράγουν ποσότητες λακτοφερρίνης μεγαλύτερες από εκείνες που ανευρίσκονται στο γυναικείο γάλα.   Ανακτήθηκε από: http://www.tovima.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση