Εκτεταμένη μελέτη του τρόπου που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τις ηλεκτρονικές απειλές και επιθέσεις ξεκίνησε η διακυβέρνηση Ομπάμα. Η διάρκεια της μελέτης θα ξεπεράσει τις 60 ημέρες και περιλαμβάνει όλα τα σχέδια, προγράμματα και δραστηριότητες που περιλαμβάνει η πολιτική ασφαλείας της χώρας.

Στόχος της είναι η διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής σχετικά με τον τρόπο που οι ΗΠΑ αμύνονται ενάντια σε απειλές από τον κυβερνοχώρο. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του εξάλλου, ο Μπάρακ Ομπάμα είχε ήδη συνδέσει τις απειλές σε αυτό το πεδίο με την απειλή πυρηνικής ή βιολογικής επίθεσης.

«Η εθνική ασφάλεια και η οικονομική ευημερία των ΗΠΑ εξαρτώνται από των ασφάλεια, τη σταθερότητα και την αξιοπιστία του κυβερνοχώρου της χώρας μας, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρει ο Τζον Μπρέναν, προεδρικός σύμβουλος για την αντιτρομοκρατία και την εθνική ασφαλεία. Ο κ. Μπρέναν εξέφρασε τη βεβαιότητα του για την αποτελεσματική προστασία των αμερικανικών υποδομών χωρίς την παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η διακυβέρνηση Μπους είχε δεχτεί έντονη κριτική για την πολιτική της που αγνοούσε την ιδιωτική ζωή των πολιτών και προέβαινε σε παρακολουθήσεις τηλεφώνων και του Διαδικτύου στο όνομα της προστασίας από την τρομοκρατική απειλή. Η συγκεκριμένη μελέτη πραγματοποιείται εν μέσω πολλών περιστατικών που καταδεικνύουν το αυξανόμενο πρόβλημα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, κυβερνητικές αρχές που εξετάζουν την υιοθέτηση επίσημων στρατηγικών, προειδοποίησε ότι το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας είχε παραμελήσει επί σειρά ετών τις αρμοδιότητες του σε θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Τον Νοέμβριο, επιτροπή του Κογκρέσου προειδοποίησε την αύξηση των περιστατικών διαδικτυακής κατασκοπείας εναντίον των ΗΠΑ από την Κίνα, τονίζοντας ότι μεγάλος όγκος ευαίσθητων πληροφοριών έφτανε στα χέρια Κινέζων από τα αμερικανικά δίκτυα υπολογιστών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.