Φεβ 09
11
Ετοιμόρροπο το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ | 11 Φεβρουαρίου, 2009 | Γράψτε σχόλιο
Ετοιμόρροπο, μέσα σε σκουπίδια και πεσμένους σοβάδες, στέκει εδώ και χρόνια το σπίτι των παιδικών χρόνων του Μενέλαου Λουντέμη στον Εξαπλάτανο Πέλλας, 24 ολόκληρα χρόνια μετά το Προεδρικό Διάταγμα που το χαρακτήρισε διατηρητέο.
«Ο πατέρας μου θυσίασε όλη του τη ζωή υπηρετώντας τα «πιστεύω» του και τις αξίες του, με κεντρική αναφορά τον εκπολιτισμό των ανθρώπων. Τι κάνουν λοιπόν για να διαφυλάξουν τη μνήμη του και την κληρονομιά του; Εγώ κοντεύω να πεθάνω. Τι πρέπει να κάνω; Να πάρα ένα σακί με τσιμέντο και να πάω να χτίσω το σπίτι του;» ξεσπά με συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 65χρονη σήμερα κόρη του λογοτέχνη, Μυρτώ Λουντέμη-Ηλιοπούλου.
Θυμάται ότι το 1988 η Μελίνα Μερκούρη ως υπουργός Πολιτισμού έδωσε στις τοπικές Αρχές 6 εκατομμύρια δρχ. για την έναρξη εργασιών αναπαλαίωσης. «Δεν έγινε τίποτα. Τι απέγιναν τα χρήματα ποτέ δεν έμαθα», λέει.
Ανακτήθηκε από: http://www.ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.