Πιο εύκολη και κατά 50% πιο φτηνή κλωνοποίηση υπόσχεται η νοτιοκορεάτικη εταιρεία βιοτεχνολογίας RNL Bio, η οποία παρουσίασε τη νέα της τεχνολογία για την κλωνοποίηση.

Δύο κλωνοποιημένα κουτάβια Μπικλ με τη νέα μέθοδο της RNL Bio

 

Όμως ακόμη και με τη νέα τεχνολογία, οι ιδιοκτήτες σκύλων που αρχικά θα διέθεταν περίπου 100.000 δολάρια για τη διαδικασία κλωνοποίησης του αγαπημένου τους κατοικίδιου, θα πρέπει να πληρώσουν 10.000 δολάρια, εάν θελήσουν να το κλωνοποιήσουν. Πρέπει επίσης να είναι προετοιμασμένοι να περιμένουν μεγάλες ουρές επειδή οι πιο εμπορικές κλωνοποιήσεις σκύλων αφορούν ζώα που εργάζονται, όπως αυτά που χρησιμοποιούν την οσμή τους στα αεροδρόμια.

H RNL Bio ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει νέα μέθοδο για την κλωνοποίηση σκύλων χρησιμοποιώντας εμβρυονικά κύτταρα που προέρχονται από λιπώδεις ιστούς που αυξάνουν την πιθανότητα επιτυχίας. Η εταιρεία προσέθεσε ότι η νέα τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη μελέτη θεραπειών γενετικών δυσλειτουργιών σε σκύλους που έχουν ομοιότητες με ανθρώπινες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη. «Εάν αναπτύξουμε πλήρως την τεχνολογία, η κλωνοποίηση του σκύλου θα είναι ευκολότερη από ότι είναι τώρα, μπορούμε να μειώσουμε τα κόστος της», είπε ο Ρα Τζεονγκτσάν, επικεφαλής της εταιρείας, που έχει την έδρα της στη Σεούλ.

Ο Ρα είπε ότι δύο κλωνοποιημένα κυνηγετικά σκυλιά γεννήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με τη χρήση αυτής της μεθόδου, η οποία θα μπορούσε να μειώσει το κόστος της κλωνοποίησης στα 50.000 δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Τα σκυλιά θεωρούνται ως ένα από τα πιο δύσκολα θηλαστικά για κλωνοποίηση εξαιτίας του αναπαραγωγικού τους κύκλου που περιλαμβάνει δύσκολα προβλέψιμες παραγωγές ωαρίων. Δεκάδες σκυλιά έχουν κλωνοποιηθεί με τη χρήση της μεθόδου πυρηνικής μεταφοράς σωματικών κυττάρων.

Ο Ρα είπε ότι τα εβρυονικά κύτταρα είναι πολύ πιο εύκολο να επαναπρογραμματιστούν και υπάρχει πιθανότητα 20% ένα επιδέξια διαχειρισμένο κύτταρο να καταλήξει σε κλώνο, μία βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη μέθοδο, που οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν μονοψήφιες. Η Υπηρεσία Τελωνείων της Νότιας Κορέας έχει ανακοινώσει ότι πλήρωσε περίπου 60 εκατομμύρια γουόν (33.200 ευρώ) στην RNL η οποία συνεργάζεται με το Εθνικό πανεπιστήμιο της Σεούλ, για να κλωνοποιήσει για λογαριασμό της κυβέρνησης σε μειωμένο κόστος, σκυλιά που χρησιμοποιούν την οσμή τους. Επικεφαλής του εργαστηρίου του Πανεπιστημίου ήταν ο επιστήμονας Χουανγκ Ουου-σουκ, ο οποίος τώρα έχει πέσει σε δυσμένεια και δικάζεται με τις κατηγορίες της απάτης και της κατάχρησης.

Ο Χουάνγκ έχει το δικό του εργαστήριο, το οποίο ονομάζεται Ίδρυμα Ερευνών Σοοάμ Μπιοτεκ και επίσης δραστηριοποιείται εμπορικά με την κλωνοποίηση σκύλων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.