Ένα στα πεντε άτομα ηλικίας 16 έως 20 ετών παρουσιάζει βλάβες στο έσω αφτί λόγω της χρήσης ακουστικών σε υψηλή ένταση, προειδοποιεί ο γερμανικός Σύλλογος Ωτορινολαρυγγολογίας.

Προβλήματα ακοής που κανονικά εμφανίζονται μόνο στους ηλικιωμένους καταγράφονται πλέον ακόμα και σε νέους 20 ετών, ανακοίνωσε ο σύλλογος όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η μέγιστη ένταση στα ακουστικά των φορητών συσκευών μουσικής δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 decibel.

Ωστόσο οι γερμανοί ωτορινολαρυγγολόγοι θεωρούν ότι η ένταση αυτή είναι υπερβολικά υψηλή: στους εργοσιακούς χώρους, οι υπάλληλοι υποχρεούνται να φορούν ακουστικά όταν τα επίπεδα θορύβου υπερβαίνουν τα 85 dB.

O σύλλογος καλεί τους κατασκευαστές των συσκευών να συμπεριφερθούν «με μεγαλύτερη υπευθυνότητα» και να προειδοποιούν τους καταναλωτές για τον κίνδυνο.

Ανακτήθηκε από: http://www.tovima.gr



Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Μάρτιος 2026
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.