Θα επιδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ( ΕΤΠΑ) τα ελληνικά νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, για έργα σε κατοικίες που διευκολύνουν τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σύμφωνα με πρόταση Κανονισμού, που παρουσίασε, πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «οι δαπάνες για την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης και για τη χρήση της ανανεώσιμης ενέργειας στις υπάρχουσες κατοικίες υπέρ των νοικοκυριών χαμηλού εισοδήματος θα είναι επιλέξιμες για όλα τα κράτη μέλη.»

Σημειώνεται, πώς με τον υπό έκδοση κανονισμό τροποποιείται ο κανονισμός 1080/2006 « σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) σε ό,τι αφορά την επιλεξιμότητα των επενδύσεων για την ενεργειακή απόδοση και την ανανεώσιμη ενέργεια στη στέγαση». Σύμφωνα με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο, οι παρεμβάσεις με τη στήριξη του ΕΤΠΑ στον τομέα της στέγασης, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής απόδοσης, προορίζονται μόνο σε όσα κράτη μέλη προσχώρησαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Μαΐου 2004 ή αργότερα, υπό τους όρους που καθορίζονται στο άρθρο 7 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1080/2006.

 

Πως ορίζονται τα Νοικοκυριά Χαμηλού Εισοδήματος

 

Η πρόταση Κανονισμού παρέχει μια πρόσθετη δυνατότητα για επενδυτική δραστηριότητα στα κράτη μέλη προς όφελος αποκλειστικά των ατόμων που έχουν ανάγκη από δημόσια στήριξη. Επιπλέον, ο νέος, υπό έκδοση κανονισμός επιτρέπει στα κράτη μέλη να πλαισιώσουν τη δημόσια υποστήριξη με τον τρόπο που θεωρούν πλέον κατάλληλο και να χρησιμοποιήσουν εθνικούς ορισμούς για τον ορισμό των νοικοκυριών χαμηλού εισοδήματος.

 

Δεδομένου, ωστόσο, ότι δεν υφίσταται ορισμός της ΕΕ για τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, τα κράτη μέλη πρέπει να εφαρμόσουν έναν εθνικό ορισμό με βάση τις εθνικές διατάξεις, που ισχύουν.

 Ανακτήθηκε από: http://www.e-tipos.com



Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Μάρτιος 2026
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.