Το οικόπεδο του Λυκείου Αρχαγγέλου

Το οικόπεδο (αγρόκτημα) αρχικής έκτασης 13 περίπου στρεμμάτων στο οποίο βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου Λυκείου Αρχαγγέλου ανήκε στον αείμνηστο Αρχαγγελίτη “Μπακόγλου” (άγνωστο το πραγματικό ονοματεπώνυμο  του). Αρχικά έγινε δωρεά στην Εκκλησιαστική Επιτροπή Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ Αρχαγγέλου η οποία το παραχώρησε στο Δημόσιο.
Το 1948 ανεγείρεται σε αυτό το Β΄ Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες φοίτησης των παιδιών του χωριού μετά την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση με την Ελλάδα. Το 1958-59 άρχισε η ανέγερση του Γυμνασίου Αρχαγγέλου. Στο τέλος της δεκαετίας του 1970 στον αύλιο χώρο κτίστηκε το Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου. Επίσης στον ίδιο χώρο ήταν και το Ηρώο το οποίο αργότερα μεταφέρθηκε εκτός του σχολικού χώρου.
Το 1969 άρχισε η προσθήκη του πρώτου ορόφου όπου σήμερα στεγάζεται το Γενικό Λύκειο και της αίθουσας τελετών στο ισόγειο. Την ίδια περίοδο χτίστηκε και το Γυμναστήριο με τουαλέτες δίπλα και έγινε η περίφραξη του περιβάλλοντος χώρου.
Το 1990 ανεγέρθηκε καινούργια πτέρυγα για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Γυμνασίου Αρχαγγέλου. Στην πτέρυγα αυτή στεγάζονται τα γραφεία του Τ.Ε.Ε. Αρχαγγέλου που λειτουργεί σε απογευματινή βάρδια. Στους ίδιους χώρους στεγάζεται και το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις Αρχαγγέλου.
Το 1995 ανεγέρθησαν δύο καινούριες αίθουσες δίπλα στο γυμναστήριο για να χρησιμοποιηθούν ως εργαστήρια πληροφορικής και τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του Κτηματολογίου Ρόδου
• Ως τοποθεσία αναφέρεται η περιοχή Κυδώνια.
• Περιγράφεται ως αγρός 13.450 τα.μ.
• Ως ιδιοκτήτης αναφέρεται η Σχολική Εφορεία Λυκείου Αρχαγγέλου

Πατήστε στις εικόνες για να δείτε τα έγγραφα του Κτηματολογίου

Αφήστε μια απάντηση