Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day ή SID) διοργανώνεται κάθε χρόνο (δεύτερη Τρίτη του Φεβρουαρίου) από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Κατά τον εορτασμό της ημέρας, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικότητα.

SID 2023: 20 Χρόνια Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022: Πάρε κι εσύ μέρος στην γιορτή!


Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό portal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό το οποίο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/ΠΜ/ 177197/Δ7.



Λήψη αρχείου

Βραβευμένη, μικρού μήκους ταινία, στην οποία το διαδίκτυο παρομοιάζεται με ένα συνοικιακό παντοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας.

Ο ήλιος ρίχνει τα πέπλα του σε ένα συνοικιακό και παραδοσιακό παντοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας. Η μπριόζα και πάντα χαμογελαστή παντοπώλης τακτοποιεί τον πάγκο της με θρησκευτική ευλάβεια.
Η ευγενέστατη παντοπώλης μας είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει κάθε παράλογη απαίτηση, φυσικά… με το αζημίωτο. Άλλωστε, δεν είναι ένα απλό μπακάλικο!
Πόσο ασφαλές, όμως, είναι τελικά ένα παντοπωλείο στο οποίο ΟΛΑ προσφέρονται ανεξέλεγκτα και σε αφθονία χωρίς κανέναν περιορισμό…;

Θίγονται τα ακόλουθα θέματα: παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, παιδική πορνογραφία, αγορές στο διαδίκτυο, αξιοπιστία ιστοσελίδων, οικονομικές απάτες, ακατάλληλες ιστοσελίδες, κριτική σκέψη.

Πηγή: Saferinternet.gr Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου