3 Δεκεμβρίου ! Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Τσιρνάρη Μαρία,  Υπεύθυνη Διαπολιτισμικής
Εκπαίδευσης του Κέντρου Κοινότητας Πτολεμαΐδας , για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα  για τα δικαιώματα των παιδιών και ατόμων με αναπηρίες . 

Όλοι Διαφορετικοί Όλοι Ίσοι 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά βιωματικών δράσεων που στοχεύουν στην καλλιέργεια του σεβασμού, της ενσυναίσθησης και της αποδοχής της διαφορετικότητας στα παιδιά.

Μέρος Α: Δικαιώματα των Παιδιών
Οι μαθητές γνωρίζουν τα βασικά δικαιώματά τους μέσα από τρεις δραστηριότητες:

  • Δημιουργούν το «Δέντρο των δικαιωμάτων», επιλέγοντας και εξηγώντας κάρτες που αντιπροσωπεύουν σημαντικά παιδικά δικαιώματα.

  • Αξιοποιούν το παραμύθι «Ο Μυτόγκας» για να συζητήσουν τον σχολικό εκφοβισμό, την ισότητα και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

  • Ζωγραφίζουν «τους διαφορετικούς φίλους της τάξης», δημιουργώντας μια ομαδική αφίσα που προάγει την αποδοχή όλων των παιδιών.

Μέρος Β: Άτομα με Αναπηρίες
Οι δράσεις επικεντρώνονται στην κατανόηση των ειδών αναπηρίας και στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης:

  • Τα παιδιά γνωρίζουν διαφορετικά είδη αναπηρίας μέσα από εικόνες και βιωματικές δραστηριότητες.

  • Με αφορμή το παραμύθι «Το Βουνό των Νάνων» συζητούν για το σύνδρομο Down και την εγκεφαλική παράλυση, ενώ καλούνται να φανταστούν καθημερινές δυσκολίες και τρόπους συνεργασίας.

  • Δημιουργούν κάρτες για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ζωγραφίζοντας στιγμές συνύπαρξης και παιχνιδιού.

Το σύνολο των δράσεων ενισχύει την αξία της αποδοχής, της ισότητας και του αλληλοσεβασμού στο σχολικό περιβάλλον.

https://www.youtube.com/watch?v=gTVrIM5lLeA

13716fb8 29ab 4adb 915b 7aea5f18adf5 646248fd a833 4b5d a631 39cf97111433 dik dik3 dikd