ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Καλημέρα  και καλή εβδομάδα  σε όλους και όλες σας,

Διάβασα τα σχόλια σας και χάρηκα πάρα  πολύ και συγκινήθηκα από το ενδιαφέρον σας. Σήμερα θα ήθελα να επισκεφθείτε το μάθημα της γλώσσας  . Α! Κι από αύριο μη ξεχνάτε στην ΕΤ 2 έχει μαθήματα για εσάς στις 10:00 το πρωί . Και μη ξεχνάτε να μου στείλετε και σήμερα τα σχόλιά σας .

 

ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Αγαπημένοι μου,

Φέτος δεν είχαμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε ζωντανά και μαζί την επέτειο της Επανάστασης των Ελλήνων κατά των των Οθωμανών Τούρκων και να τιμήσουμε τους ήρωες μας , γι’αυτό επέλεξα να σας στείλω ένα βίντεο, ώστε να θυμηθείτε  στιγμές από  την περσινή γιορτή που είχαμε οργανώσει μαζί αλλά και να σας απαντήσω σε μια συχνή σας ερώτηση, δική σας αλλά και πολλών ακόμη παιδιών. Ποια ερώτηση;  Δείτε , κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο,το βίντεο και θα σας την αποκαλύψω μετά….. 

https://www.youtube.com/watch?v=m05sNgV35T

 

Θα σας αποκαλύψω τώρα την ερώτηση και την απάντηση αλλά θέλω να μου υποσχεθείτε ότι θα διαβάσετε μέχρι τέλους τα παρακάτω:
Η ερώτηση είναι : «Τι μας χρειάζεται, κυρία , το σχολείο ; Γιατί μαθαίνουμε όλα αυτά και σε τι θα μας χρησιμεύουν;»

Στα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων το σχολείο που είδατε στο βίντεο βοήθησε τα παιδιά να κρατήσουν την ελληνική τους ταυτότητα και τη φλόγα μέσα τους για ελευθερία , με αποτέλεσμα στο τέλος να καταφέρουν να αποκτήσουν την ελευθερία τους και να ζήσουν στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.

Στις μέρες μας , για σκεφτείτε ποιοι είναι αυτοί που θα μας δώσουν τη λύση σε αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα κι εξαιτίας του είμαστε στο σπίτι;

Καλά το σκεφτήκατε. Είναι οι ιδιαίτερα μορφωμένοι άνθρωποι, άνθρωποι που κάθισαν και συνεχίζουν να κάθονται ώρες πάνω από τα βιβλία και να μελετούν. Είναι οι γιατροί , οι επιστήμονες ερευνητές .Όλοι μας από αυτούς περιμένουμε να δώσουν λύση , να βρουν το φάρμακο , να βρουν το εμβόλιο …. Και θα το κάνουν . Θα τα καταφέρουν , γιατί έχουν τη δύναμη του μυαλού.

Το σχολείο, λοιπόν, παιδιά μου, η μόρφωση , δεν είναι μόνο εφόδιο για τη ζωή μας αλλά είναι το όπλο ενάντια σε κάθε είδους κακό , είτε αυτό λέγεται σκλαβιά είτε αρρώστια είτε ….

Καλημέρα παιδιά!

Αγαπημένοι μου μαθητές ,

  Είμαι σίγουρη πως ξέρετε ότι μου λείπετε πολύ . Μου λείπουν τα πρόσωπά σας , η ζωντάνια σας , η αγάπη σας.

 Η αλήθεια είναι ότι είναι διαφορετικές οι μέρες που ζούμε  από ότι  είχαμε συνηθίσει.   Θα περάσουν όμως και θα γυρίσουμε στις παλιές καλές μέρες και θα συναντηθούμε πάλι από κοντά και τότε θα ξανακάνουμε μια μεγάλη αγκαλιά.

Μέχρι τότε θέλω να θυμηθείτε τι  έλεγε ο αρχαίος σοφός  Έλληνας  Σωκράτης , ότι είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τους νόμους και τους κανόνες του κράτους. Μείνετε λοιπόν στο σπίτι !!! Είναι για το καλό όλων μας!

Γι αυτές λοιπόν τις ημέρες αυτή θα είναι η γειτονιά μας,  η ηλεκτρονική γειτονιά μας. Θα βρισκόμαστε εδώ  , θα παίζουμε και παράλληλα θα θυμόμαστε και θα μαθαίνουμε.

Θα με κάνετε πολύ χαρούμενη   αν σας βλέπω να έρχεστε καθημερινά   σε αυτή τη γειτονιά και να παίζετε.  Στείλτε ένα ΟΚ  μαζί με το ονοματεπώνυμό σας κάθε μέρα  στην αρχική σελίδα της Δ ‘ δημοτικού  στο σημείο  που γράφει σχολιάστε και έπειτα πατήστε Δημοσίευση σχολίου.

Σας αγαπώ πολύ όλους και σας φιλώ έναν έναν …..