ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Αγαπημένοι μου,

Φέτος δεν είχαμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε ζωντανά και μαζί την επέτειο της Επανάστασης των Ελλήνων κατά των των Οθωμανών Τούρκων και να τιμήσουμε τους ήρωες μας , γι’αυτό επέλεξα να σας στείλω ένα βίντεο, ώστε να θυμηθείτε  στιγμές από  την περσινή γιορτή που είχαμε οργανώσει μαζί αλλά και να σας απαντήσω σε μια συχνή σας ερώτηση, δική σας αλλά και πολλών ακόμη παιδιών. Ποια ερώτηση;  Δείτε , κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο,το βίντεο και θα σας την αποκαλύψω μετά….. 

https://www.youtube.com/watch?v=m05sNgV35T

 

Θα σας αποκαλύψω τώρα την ερώτηση και την απάντηση αλλά θέλω να μου υποσχεθείτε ότι θα διαβάσετε μέχρι τέλους τα παρακάτω:
Η ερώτηση είναι : “Τι μας χρειάζεται, κυρία , το σχολείο ; Γιατί μαθαίνουμε όλα αυτά και σε τι θα μας χρησιμεύουν;”

Στα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων το σχολείο που είδατε στο βίντεο βοήθησε τα παιδιά να κρατήσουν την ελληνική τους ταυτότητα και τη φλόγα μέσα τους για ελευθερία , με αποτέλεσμα στο τέλος να καταφέρουν να αποκτήσουν την ελευθερία τους και να ζήσουν στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.

Στις μέρες μας , για σκεφτείτε ποιοι είναι αυτοί που θα μας δώσουν τη λύση σε αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα κι εξαιτίας του είμαστε στο σπίτι;

Καλά το σκεφτήκατε. Είναι οι ιδιαίτερα μορφωμένοι άνθρωποι, άνθρωποι που κάθισαν και συνεχίζουν να κάθονται ώρες πάνω από τα βιβλία και να μελετούν. Είναι οι γιατροί , οι επιστήμονες ερευνητές .Όλοι μας από αυτούς περιμένουμε να δώσουν λύση , να βρουν το φάρμακο , να βρουν το εμβόλιο …. Και θα το κάνουν . Θα τα καταφέρουν , γιατί έχουν τη δύναμη του μυαλού.

Το σχολείο, λοιπόν, παιδιά μου, η μόρφωση , δεν είναι μόνο εφόδιο για τη ζωή μας αλλά είναι το όπλο ενάντια σε κάθε είδους κακό , είτε αυτό λέγεται σκλαβιά είτε αρρώστια είτε ….