ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα. Θα πάω με τη χρονομηχανή του θείου μου, στην εποχή των δεινοσαύρων. Είναι μεγάλη μου χαρά να ταξιδέψω στο παρελθόν και να συναντήσω αυτά τα πελώρια ζώα τους δεινόσαυρους…

Μόλις έφτασα και άνοιξε η πόρτα της χρονομηχανής αντίκρισα μια εύφορη γη: υπήρχαν καρποφόρα δέντρα με παράξενους καρπούς,πανύψηλα δέντρα και πανέμορφα φυτά με πολύχρωμα πέταλα. Ήταν όλα τους καταπληκτικά. Λίγο πιο πέρα σε ένα καταπράσινο λιβάδι ήταν πέντε ψηλοί δεινόσαυροι οι οποίοι είχαν ένα πολύ μακρύ λαιμό και έκοβαν την τροφή τους από τα δέντρα.Εκεί κοντά τους υπήρχαν και όλων των ειδών δεινόσαροι από τους πιο μικρούς οι οποίοι έτρωγαν μόνο χορταράκι και λουλουδάκια ενώ οι μεγάλοι και οι πιο ψηλοί έτρωγαν περισσότερα  φύλλα από τα δέντρα. Όταν έφτασα κοντά τους οι δεινόσαυροι με υποδέχτηκαν με χαρά και καλοσύνη. Μετά μου μίλησαν για τα καρποφόρα φυτά τους, όπως ένα που ονομάζονταν  το δέντρο της χαράς και της φιλίας. Μου είπαν για τα ψηλά δέντρα που τους έδωσαν το όνομα αγάπη, το είπαν έτσι γιατί όλοι οι δεινόσαυροι τα αγαπούσαν. Αφού τελειώσαμε την κουβέντα μας με χαιρέτησαν και έφυγαν. Όμως παρόλα αυτά μου είχε μείνει στο μυαλό το μυστήριο να ονομάζουν έτσι τα δέντρα τους. Λίγο πιο κάτω υπήρχε ένας δεινόσαυρος και έτρεξα να τον προλάβω για να μου δώσει μια απάντηση για το μυστήριο.

-Γειά σας, θα μπορούσα να σας ρωτήσω κάτι;                                                                      -Ναι, βεβαίως πες μου τι θελείς;                                                                                            -Γιατί ονομάζετε τα δέντρα και τα φυτά σας:αγάπη, φιλία και χαρά;                          -Γιατί τα ονομάζουμε έτσι;                                                                                                 -Nαι.                                                                                                                                          -Βάζουμε αυτά τα ονόματα επειδή αυτά μας ενώνουν μεταξύ μας. Είναι τα τρία σημαντικότερα:αγάπη, φιλία και χαρά. Τώρα κατάλαβες;                                               -Ναι, τώρα κατάλαβα τα βάζετε γιατί είναι σημαντικότερα αλλά και κυρίως γιατί σας ενώνουν.                                                                                                                                    -Τώρα που σου έλυσα το μυστήριό σου αν δεν σε πειράζει εγώ πρέπει να φύγω, γεία σου.                                                                                                                                                -Γειά σας και ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.                                                        Ευτυχώς που έλυσα το μυστήριο με τη βοήθεια του κυρίου δεινόσαυρου φυσικά. Τώρα πρέπει να επιστρέψω σπίτι μου και να πώ με όλες τις λεπτομέρειες τι συνέβη, στους γονείς μου και το θείο μου που περιμένουν με αγωνία να τους τα πώ όλα.                        Μπήκα μέσα στη χρονομηχανή του θείου μου και σε δύο λεπτά ήμουν έξω απο την πόρτα του σπιτιού μου.                                                                                                                      -Μαμά, μπαμπά και θείε η περιπέτεια που πέρασα ήταν φανταστική, αλλά δεν θα σας την πώ να μείνετε με την περιέργεια. Θα τη μάθετε αύριο που θα τη γράψω στο ιστολόγιο. Πάντως ήταν απερίγραπτη.

Κατηγορίες: ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Αφήστε μια απάντηση