Αρχική » Γενικό Λύκειο » 18/6 με 2/7 ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών, μετεγγραφών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για το 2021-2022

18/6 με 2/7 ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών, μετεγγραφών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για το 2021-2022

Εγκύκλιος Φ13α/72370/Δ4/17-06-2021 του Υπουργείου Παιδείας

Γενικά

Οι μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ – ΕΠΑΛ – Π.ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2021 – 2022, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, ή μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 18η Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωρισθεί ως «Κηδεμόνας e-εγγραφές» στο ΠΣ myschool σύμφωνα με την 64547/ΓΔ4/3-6-2021 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ. Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

Επισημαίνεται ότι:

α) Για τα Γυμνάσια, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν μόνο οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, που φοίτησαν στη Γ’ Τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2020 – 2021.

β) Οι εγγραφές/ανανεώσεις εγγραφών πραγματοποιούνται στα Γυμνάσια αυτεπάγγελτα, εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του.

γ) Για τις ΣΜΕΑΕ, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΕΠΑΛ, αφού καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι που φοιτούν σε ΣΜΕΑΕ και επιθυμούν να φοιτήσουν σε δημόσιο ΓΕΛ, θα υποβάλουν χειρόγραφη αίτηση καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα του μαθητή που επιθυμεί να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση. Για τους ανήλικους μαθητές ή ενήλικα προστατευόμενα μέλη, που δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά τον νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool. Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.

Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εμφανίζονται αυτόματα χωρίς δυνατότητα αλλαγής το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του κηδεμόνα όπως αντλούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (GSIS), η οποία παρέχει την υπηρεσία ταυτοποίησης των χρηστών της πλατφόρμας e- εγγραφές, ενώ καταχωρίζονται απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:

  • Το e-mail του κηδεμόνα ή του ενήλικου μαθητή
  • Το μητρώνυμο του κηδεμόνα ή του ενήλικου μαθητή

Για τα ΓΕΛ:

  • Επιλογή Ημερήσιου ή Εσπερινού ΓΕΛ
  • Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές το επόμενο σχολικό έτος
  • Επιλογή ξένης γλώσσας (Α΄ Λυκείου)
  • Επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού (Β΄ και Γ΄ Λυκείου)

Για τα ΕΠΑΛ:

  • Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές το επόμενο σχολικό έτος
  • Ο τομέας της Β’ Τάξης ή η ειδικότητα της Γ’ Τάξης ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ
  • Η επιλογή έως τριών (3) ΕΠΑΛ

Σημειώνεται ότι:

  • Η Ηλεκτρονική Αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α ́ 75).
  • Μετά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης ο έτερος κηδεμόνας πρέπει άμεσα να δηλώσει με κάθε πρόσφορο τρόπο (είτε με αποστολή e-mail είτε με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986) στον Διευθυντή των Γενικών Λυκείων ή Επαγγελματικών Λυκείων ή Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων ότι εγκρίνει το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αίτησης, όπως εκείνο έχει υποβληθεί.
  • Για να είναι δυνατή η ταυτοποίηση ενός μαθητή και η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής της αίτησής του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές, ο αιτών θα πρέπει να γνωρίζει τον Αριθμό Μητρώου (Α.Μ.) του μαθητή.
  • Οι μαθητές, που επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕΛ, δεν δηλώνουν σχολείο προτίμησης στην εφαρμογή e-εγγραφές, αλλά τοποθετούνται σύμφωνα με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανάλογα με την περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους
  • Η κατανομή των μαθητών σε ΕΠΑΛ γίνεται με βάση τη σειρά προτίμησης που δηλώθηκε και θα γίνει σε Τάξεις, Τομείς και Ειδικότητες που πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους
  • Μετά την οριστική κατανομή τους σε συγκεκριμένο ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή Π.ΕΠΑΛ, οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται εκ νέου προκειμένου να ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr και συγκεκριμένα στο πεδίο «Οι αιτήσεις μου» (κουμπί επάνω δεξιά).

Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19 οφείλουν να αποστείλουν Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της ιστοσελίδας του https://www.gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese) και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σχολική μονάδα ή να παρουσιαστούν, κατόπιν συνεννόησης, για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή τους, προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση:

α. Για τα ΓΕΛ μέχρι την έναρξη των μαθημάτων

β. Για τα ΕΠΑΛ από την 6η Ιουλίου 2021 έως τη 16η Ιουλίου 2021 ηλεκτρονικά ή κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, με φυσική παρουσία, κατά τις ημέρες θερινής εφημερίας των σχολικών μονάδων.


Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση της εγγραφής μαθητή σε ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, περιγράφονται στην περ. Ε του άρθ. 9 της ΥΑ 79942/ΓΔ4/21-5-2019 (ΦΕΚ 2005/Β/31-5-2019)

.jpg
AfterJuniorHighSchool
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση