Σεμινάριο εκπαιδευτικού δράματος

Ο  Σύλλογος  Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  Καρδίτσας  διοργανώνει  σεμινάριο  για το εκπαιδευτικό δράμα, με εισηγητή τον κ. Κώστα Αμοιρόπουλο.

Στο εργαστήριο θα αναπτυχθούν μαθήματα βασισμένα στο δράμα, αλλά με σκοπό να εισάγουν βασικές έννοιες του εκπαιδευτικού δράματος και να ανιχνεύσουν τις δυνατότητές του μέσα στην παιδαγωγική πράξη. Βασικοί άξονες θα είναι η σημασία της χρήσης ενός ρόλου από τα παιδιά και η δυνατότητα εστίασης σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι βιωματικό, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για πρακτική εφαρμογή, αλλά θα περιλαμβάνει και θεωρητική ενημέρωση. Απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς (δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικότητες).

Ο  Κώστας Αμοιρόπουλος εργάζεται ως νηπιαγωγός στο 34ο Νηπιαγωγείο Αθήνας. Κατέχει τίτλους σπουδών από: Π.Τ. Νηπιαγωγών ΑΠΘ, Π.Τ. Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, ΒΑ στο Drama Theatre and Performance Studies, Roehampton University Λονδίνο, Master στο Drama in Education University of Central England in Birmingham, Μεταπτυχιακό στο Theatre Directing Royal Holloway University και Διδακτορικό τίτλο στο Drama in Education στο Birmingham City University, Birmingham). Διδάσκει δράμα σε παιδιά και ενήλικες από 1998 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2010 διδάσκει εκπαιδευτικό δράμα σε ενήλικες και παιδιά στην ΑΜΚΕ Δια-ΔΡΩ-μές.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί  στις  14  Μαρτίου, ημέρα Σάββατο   και  ώρα  5 – 8  μ.μ , στο  10ο  Δημ. Σχολείο  Καρδίτσας.

Η  συμμετοχή  των  συναδέλφων  είναι  ΔΩΡΕΑΝ

 

  Οι  ενδιαφερόμενοι  να  επικοινωνήσουν εγκαίρως   με  το  μέλος  του  ΔΣ, κ. Μαρία  Καπνιά,  ως την Δευτέρα 09-03-15, στο  τηλ.  6978048575 για  να  δηλώσουν   συμμετοχή.

Σας  περιμένουμε!

Το ΔΣ

Κατηγορίες: Δράσεις Συλλόγου, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.