Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

plastiras.jpg

Ημερομηνία 28-11-2011

Π Ρ Ο Σ

Τα Μέλη του Συλλόγου μας

Έδρες τους

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 για το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, αντιδρώντας στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας κυβέρνησης και στο νέο «μνημονιακό» προϋπολογισμό, που επιτείνει τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

  • Η νέα δραματική μείωση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά (20% – 40%), που οδηγεί στη φτώχεια τους εργαζομένους.
  • Η νέα μείωση κατά 20% για κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ, καθώς και οριζόντια περικοπή των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ (κατά 40%), σε δικαιούχους ηλικίας κάτω των 55 ετών.
  • Η νέα δραματική μείωση του εφάπαξ (τουλάχιστον κατά 20% και αναδρομική ισχύ).
  • Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και το στενό Δημόσιο Τομέα, μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.
  • Η  άσχημη κατάσταση στα σχολεία, με τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς απλήρωτους για 2 μήνες.

Όλα αυτά αποτελούν την αφετηρία μεγάλων αγώνων με συστράτευση όλων των δυνάμεων της εργασίας. Η αναγκαιότητα συγκρότησης ενός πανεκπαιδευτικού – πανυπαλληλικού – πανεργατικού μετώπου είναι μονόδρομος.

Ο κόσμος της εργασίας οφείλει να δώσει την απάντηση μέσα από τους καθημερινούς αγώνες τους. Αν η απογοήτευση και η μη συμμετοχή γίνουν κυρίαρχες λογικές, είναι απόλυτα βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλα νέα, ακόμη χειρότερα μέτρα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Από το Δ.Σ.

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *