Αρχική » Εκδηλώσεις - Επισκέψεις - Δράσεις » Μια συγγραφέας στην τάξη μας…

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
European Radio Logo

Μια συγγραφέας στην τάξη μας…

Την Δευτέρα  8-4-2024 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας,  οι μαθητές της Ε΄ τάξης ( Ε1 και Ε2) είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τη συγγραφέα κ. Ποιμενίδου Ευδοκία  που παρουσίασε το βιβλίο της, «η φώκια, η ντεντέκτιβ και το πειρατικό σκουλαρίκι».

Το βιβλίο έχει κεντρική  ηρωίδα την Ανθή και η ιστορία διαδραματίζεται σε μια παραλιακή περιοχή της Λάρισας, τον Αγιόκαμπο.  Εκεί μια παρέα παιδιών με τους γονείς τους περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Όλοι μαζί αποτελούν μια όμορφη παρέα, τα παιδιά απολαμβάνουν τα μπάνια στη θάλασσα και οι γονείς τη συντροφιά των υπολοίπων. Η Ανθή, γεννημένη ντετέκτιβ, έχει μέσα της το μικρόβιο να βλέπει παντού “μυστήρια που χρειάζονται λύση”. Κάποια στιγμή και χωρίς να το επιδιώξει, κρυφακούει την κουβέντα κάποιων ντόπιων ψαράδων και υποψιάζεται πως ετοιμάζονται να κάνουν κάποιο έγκλημα. Αμέσως ενημερώνει τους φίλους της, και μαζί με τους γονείς τους και άλλους ντόπιους κατοίκους, προσπαθούν να τους εμποδίσουν από το να κάνουν όποιο κακό έχουν σκεφτεί.

Πρόκειται για μια ιστορία που κυλά γρήγορα, Μιλά για τις φώκιες Μονάχους μονάχους και δίνει αρκετές πληροφορίες γι’ αυτές, για τους κινδύνους που διατρέχουν αλλά και για οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για την προστασία τους.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την επαφή τους με τη συγγραφέα, έμαθαν πώς οι συγγραφείς εμπνέονται για να γράψουν ένα βιβλίο, άκουσαν αποσπάσματα από το βιβλίο από την ίδια τη συγγραφέα και έκαναν ερωτήσεις λύνοντας πολλές από τις απορίες τους!

Ευχαριστούμε την κ. Ποιμενίδου Ευδοκία  για την παρουσίαση του βιβλίου.

7 5 4

 

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση