Τμ_Νάξου,Επίσκεψη στο Κάστρο της Χώρας.

εκδρομή στο καστρο 005Αναζητώντας την Ιστορία της Νάξου το ΣΔΕ (τμήμα Νάξου) επισκέφτηκε το Κάστρο της Χώρας.
Το Κάστρο είναι το γοητευτικότερο αξιοθέατο της Χώρας καθώς χτισμένο στην κορυφή του λόφου και προσφέρει εκπληκτική θέα στο πέλαγος, ιδιαίτερα το ηλιοβασίλεμα.
Περνώντας την Τρανή Πόρτα μπορούμε να θαυμάσουμε τον πύργο με τις πολεμίστρες, που διατηρούνται στην αρχική τους θέση, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα σπίτια του κάστρου, πολλά εκ των οποίων χρονολογούνται από το 14ο αι. και έχουν στις προσόψεις τους εντοιχισμένα βενετσιάνικα οικόσημα.
Στο κάστρο υπάρχει η βενετσιάνικη εκκλησία, το κτίριο της Σχολής Ουρσουλινών, η μητρόπολη των Καθολικών και το ερειπωμένο ανάκτορο του Μάρκου Σανούδου, με το οικόσημο της οικογένειάς του εντοιχισμένο στην είσοδο.

ΣΔΕ ΣΥΡΟΥ - ΝΑΞΟΥ - ΘΗΡΑΣ

Διετές Γυμνάσιο ενηλίκων (18+) για Έλληνες και Αλλοδαπούς σε Σύρο, Νάξο και Σαντορίνη. Ισότιμο απολυτήριο Γυμνασίου σε 2 χρόνια. Τμήματα Εκμάθησής Ελληνικής γλώσσας και απόκτησης Τίτλου Δημοτικού.


Περισσότερες πληροφορίες

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση