Έναρξη Ομίλου «Αλγοριθμικής Σκέψης και Προγραμματισμού»

2 Φεβρουάριος 2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
το σχολείο μας είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι κατά το σχολικό έτος 2021-2022 θα αρχίσει η λειτουργία του Ομίλου «Αλγοριθμικής Σκέψης και Προγραμματισμού».
Σκοπός του Ομίλου είναι η εμβάθυνση σε επιμέρους θεματικά πεδία του γνωστικού αντικειμένου της Πληροφορικής, καθώς και την επέκτασή τους στα πεδία της Ρομποτικής και του ‘Physical Computing’ μέσω διεπιστημονικής (Science, Technology, Engineering & Mathematics/STEM) προσέγγισης.
Ο Όμιλος θα αποτελείται από 10 (κατ’ ελάχιστο) έως 20 (κατά μέγιστο) μαθητές/τριες, κατά προτεραιότητα της ΣΤ’ τάξης. Σε περίπτωση περισσότερων αιτήσεων, θα υπάρξει επιλογή των μαθητών, με κλήρωση. Θα λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη (κατά το τρέχον σχολικό έτος) από τη 13:30 μέχρι τις 15:00, μετά τη λήξη των μαθημάτων του Πρωινού Προγράμματος. Η έναρξη των μαθημάτων του Μαθητικού Ομίλου προγραμματίζεται να γίνει την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 και η λήξη αυτών την 26η Μαΐου 2022.
Τα μαθήματα και οι εργασίες του Ομίλου θα διεξάγονται στην αίθουσα Πληροφορικής, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν και κατά το Πρωινό Πρόγραμμα λειτουργίας του σχολείου μας.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Σαλπασαράνης
Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86
Διδάκτορας (Ph.D.) Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση