Projet eTwinning “Carnet de voyage de notre mascotte en France”

FRANCEΣτο πλαίσιο του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία και γενικότερα στην Ευρώπη, το σχολείο μας συμμετείχε φέτος σ’ ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning, με τίτλο “Carnet de voyage de notre mascotte en France”. Πρόκειται για ένα Έργο, στο οποίο οι μαθητές/τριες γίνονται οι ίδιοι/ιες όχι μόνο συμμετέχοντες/ουσες, αλλά και δημιουργοί της εξέλιξής του, μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων.

Αρχικά, οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης Θεσσαλονίκης, οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου Μεσσηνίας και οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου από το Μινερβίνο της Νότιας Ιταλίας, παρουσίασαν τους εαυτούς τους και τα χριστουγεννιάτικα έθιμά τους στα γαλλικά. Στη συνέχεια, δημιούργησαν συνεργατικά τη μασκότ-λογότυπο του Έργου, επινόησαν την ταυτότητά της και την παρουσίασαν σ’ ένα συνεργατικό γραπτό κείμενο. Ύστερα, βιντεοσκοπήθηκαν παίζοντας ένα παιχνίδι ερωτήσεων/απαντήσεων για τη μασκότ τους κι εκείνη τους συνόδευσε αργότερα σ’ ένα συνεργατικό ταξίδι ανακάλυψης του γαλλικού πολιτισμού!

Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων αυτών, οι μαθητές/τριες και των τριών τάξεων επικοινώνησαν μεταξύ τους γράφοντας σχόλια ή ανταλλάσσοντας μηνύματα. Επίσης, δημιούργησαν παιχνίδια ή/και έπαιξαν μ’ αυτά, με σκοπό να ελεγχθούν με διασκεδαστικό τρόπο οι γνώσεις που είχαν αποκτήσει στα γαλλικά. Τέλος, οι μαθητές/τριες και των τριών σχολείων συμμετείχαν ταυτόχρονα σε δύο τηλεδιασκέψεις κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν στα γαλλικά!

Το παραπάνω κείμενο συντάχθηκε από τη συνεργάτιδα του Έργου κ. Sylvie Dufresne.

Εδώ, μπορείτε να περιηγηθείτε στις δημόσιες σελίδες του Έργου μας!

Ακολουθεί ένα βίντεο που συνοψίζει τις δραστηριότητές μας:

https://drive.google.com/file/d/1c8SRjsNuaE6f98uxaYT9knswE6Zewi-O/view?usp=sharing

*Συνοδοιπόροι σ’αυτό το ταξίδι ήταν η Δασκάλα της τάξης κ. Παρθένα Αναστασιάδου και η εκπαιδευτικός Πληροφορικής κ. Ιωάννα Παπαγεωργίου. Τις ευχαριστούμε πολύ!

Κατηγορίες: eTwinning, Projets. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *