Μαζεύουν ελιές οι φοιτητές στην Καλαμάτα

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία πήρε φέτος η Επιστημονική Επιτροπή του αγροκτήματος της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, βάζοντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος να μαζέψουν τις ελιές, στον Αντικάλαμο.

Στο λιομάζωμα βοηθούν και οι καθηγητές τους, καθώς και το προσωπικό του αγροκτήματος της Σχολής, ενώ το λάδι θα μοιραστεί σε κοινωνικές δομές της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η ελαιοσυγκομιδή ξεκίνησε από χθες και έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες που θα δουλέψουν μέχρι και αύριο Τετάρτη. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο συνδυασμός του επιστημονικού με το πρακτικό μέρος για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, που φέτος για πρώτη φορά θα μαζέψουν μόνοι τους τις περίπου 400 ελιές διαφόρων ελαιοποιήσιμων ποικιλιών του αγροκτήματος.

Πηγή: https://eleftheriaonline.gr/

Αναδημοσίευση: Παναγιώτης Σταυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Ετικέτες

Σαν σήμερα

27/4/1941: Αυτοκτονεί η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάληψη της Αθήνας από τους Γερμανούς.
Ήταν η πρώτη συγγραφέας που έγραψε παιδικά βιβλία στη δημοτική γλώσσα. Μερικά από αυτά είναι: Ο Μάγκας, Τρελαντώνης, Στα μυστικά του βάλτου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων