Λειτουργία Forum εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και Οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας των Σχολικών Μονάδων με την Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι βρίσκεται σε λειτουργία η Δομή Απομακρυσμένης Βοήθειας του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, για θέματα που αφορούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Πρόκειται για μια υπηρεσία που ορίζεται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, ανά ΠΕΚΕΣ της Αττικής, ως αναγκαίο ενδιάμεσο επίπεδο υποστήριξης, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας και των προβλημάτων που ανακύπτουν από την εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Σύμφωνα με το έγγραφο 151977/ΓΔ4 -07/11/2020 προβλέπονται δύο επίπεδα εξυπηρέτησης σχολικών μονάδων, το 1ο επίπεδο εξυπηρέτησης αποτελεί η ομάδα υποστήριξης της κάθε σχολικής μονάδας και το 2ο αποτελεί η υπηρεσία εξυπηρέτησης χρηστών (helpdesk) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Στοιχεία επικοινωνίας στη διεύθυνση https://www.sch.gr.
Ενδιάμεσα, έχει δημιουργηθεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, το forum εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής
http://dide-d-ath.att.sch.gr/keplinet/forumd/ 
στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί εκπρόσωπος της ομάδας υποστήριξης του σχολείου προκειμένου να θέσει ερώτημα που δεν έχει επιλυθεί στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας, συμπληρώνοντας τη Φόρμα Υποβολής Αιτήματος που θα βρείτε εδώ.

Η Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης του 4ου ΠΕΚΕΣ που έχει συγκροτηθεί σε εθελοντική βάση, στην πλειονότητά της αποτελείται από εκπαιδευτικούς οι οποίοι ταυτόχρονα διδάσκουν σε σχολεία. Θα δέχεται τα αιτήματά σας μέσω της Φόρμας Υποβολής Αιτήματος, θα τα επεξεργάζεται και θα αναρτά τις σχετικές απαντήσεις στη Θεματική Ενότητα του forum «Ερωτήματα στην ομάδα υποστήριξης και απαντήσεις». Σε περίπτωση αδυναμίας απάντησης, παραπέμπει τα θέματα προς την υπηρεσία εξυπηρέτησης χρηστών (helpdesk) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Σας καλούμε να πλοηγηθείτε στο forum, διότι θα βρείτε χρήσιμο υλικό που ενδεχομένως θα λύσει απορίες και θα διευκολύνει το έργο σας, χωρίς να χρειαστεί να υποβάλετε αίτημα.
Επιγραμματικά αναφέρω βασικά στοιχεία του forum:

  • Νέοι πολύ χρήσιμοι οδηγοί για την εξ Αποστάσεως Σχολική Εκπαίδευση (ΙΕΠ – φορέων – εκπαιδευτικών, Νοέμβριος 2020)
  • Nέες οδηγίες από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για εγγραφή και χρήση της υπηρεσίας Webex (Νοέμβριος 2020)
  • Νομοθεσία – Οδηγίες – Ανακοινώσεις
  • Ιστοσεμινάρια: βιντεοσκοπημένα τηλε-εργαστήρια της Ομάδας Τεχνικής Υποστήριξης για webex και eclass στην πράξη, eme θεωρία και πράξη
  • Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις
  • Εναλλακτικές πρακτικές από τα σχολεία
  • Χρήσιμοι σύνδεσμοι και άλλο υλικό.

Το forum ενημερώνεται συνεχώς με υλικό χρήσιμο για τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να τους διευκολύνει στο εξαιρετικά δύσκολο έργο τους την πρωτόγνωρη περίοδο που όλοι διανύουμε.

Τέλος, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι εκπρόσωπος της ομάδας υποστήριξης του σχολείου σας, μπορεί να ζητήσει διευκόλυνση από την κα Τερέζα Γιακουμάτου (μέλος της Ομάδας Τεχνικής Υποστήριξης του 4ου ΠΕΚΕΣ) τηλεφωνικά στο 6978 228383, ώρες 8:00-15:00.

Η Διεύθυνση του δικτυακού χώρου τεχνικής υποστήριξης 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής είναι: http://dide-d-ath.att.sch.gr/keplinet/forumd/
όπου θα βρείτε και τη φόρμα συμπλήρωσης των αιτημάτων σας.

Ευχόμαστε να είστε όλες και όλοι καλά!!
Καλή δύναμη, ψυχική και σωματική, και καλή συνέχεια στο έργο σας!

Με εκτίμηση
Γιούλη Παπαλεωνίδα Σ.Ε.Ε. ΠΕ86, 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Πληροφορική, Τεχνολογία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.