Οδηγός του Γαλεριανού συγκροτήματος -Έκδοση του Υπουργείου Πολιτισμού

Μάι 201824

Συνημμένο:  2.ΟΔΗΓΟΣ ΓΑΛΕΡΙΟΥ

[..]Να προωθηθεί στα σχολεία της Περιφέρειας για ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

Ο χώρος του ανακτόρου του Γαλερίου στην πλατεία Ναυαρίνου και το Πληροφοριακό Κέντρο επί της Δημητρίου Γούναρη με Σβώλου αποτελούν  σημαντικά μνημεία της πόλης που αναστηλώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Οι χώροι αυτοί έμειναν κλειστοί τα τελευταία χρόνια και μετά από κινητοποίηση των Φίλων Ιστορικού Κέντρου και  της ενεργοποίησης της  Εφορείας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, είναι πλέον καθημερινά ανοικτοί 9.00πμ – 4.00 μμ πλην ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

Οι εκπαιδευτικοί που θα ήθελαν να επισκεφτούν το χώρο με τους μαθητές μπορούν να επικοινωνούν με τον φύλακα στο τηλ. 2310 269622.

Τα σχολεία με τις επισκέψεις θα δώσουν  στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης όπως εγγράφεται στο χώρο και παράλληλα θα συμβάλλουν την ένταξη των μνημείων στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης και στην προστασία του.

Επίσης,  είναι πολύ σημαντικό και τα σχολεία να παρουσιάζουν δράσεις τους  (μουσική, θέατρο, περιβάλλον, εικαστικά κλπ) στο χώρο αυτό . Με τις εκδηλώσεις των σχολείων στο χώρο αυτό δημοσιοποιούνται οι δραστηριότητές τους  δίνοντας  ένα ηχηρό παρών της εκπαίδευσης στην τοπική κοινωνία . Σαν κίνηση πολιτών έχουμε εξασφαλίσει τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης για εκδηλώσεις στο χώρο.

Για την παρουσίαση των δράσεων τα σχολεία μπορούν να απευθύνονται με σχετική αίτηση για τη διάθεση του χώρου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει υποσχεθεί , κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία των  φίλων του ιστορικού κέντρου, να  στηρίξει υλικοτεχνικά τέτοιες εκδηλώσεις των σχολείων.

Ν. Ταμουτσέλη

τ. Επίκουρη καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ.

για την ομάδα της Κίνησης Φίλων Ιστορικού Κέντρου

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Σαν σήμερα

19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

Τί ώρα είναι;

European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων