Μουσειοσκευή «Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων… Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών στο σεμινάριο για την παρουσίαση μουσειοσκευής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» με βιωματικό εργαστήριο.

(ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟΣΚΕΥΗ Κιλκίς 2018)

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η ΔΔΕ Κιλκίς με τα γραφεία Σχολικών Συμβούλων και Σχολικών Δραστηριοτήτων δια των υπευθύνων τους (Μανωλίδης Γ. και Γιαγκούλης Ν.), διοργανώνουν σεμινάριο για την παρουσίαση μουσειοσκευής του Ιδρύματος με τίτλο «Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων… Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» το οποίο αποτελεί ένα πολυδιάστατο και ταυτόχρονα καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό.

Η μουσειοσκευή είναι ένα σύνολο κινητού δανειστικού υλικού που πηγάζει από τις θεματικές της μουσειακής συλλογής της Οικίας-Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων. Με εποπτικό (αντίγραφα αντικειμένων και ιστορικών πηγών, χρονογραμμή/ιστοριογραμμή, επιτραπέζιο παιχνίδι) και έντυπο υλικό (οδηγό εκπαιδευτικού με προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα) «ταξιδεύει» το μουσείο στο σχολείο. Στοχεύει στη διευκόλυνση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, των οποίων η πρόσβαση στο συγκεκριμένο μουσείο είναι δύσκολη, αλλά και στην προετοιμασία μαθητών/τριών για επικείμενη επίσκεψη.

Το υλικό της μουσειοσκευής  απευθύνεται σε μαθητές/τριες της  Ε΄& Στ΄ τάξης Δημοτικού, Α΄, Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου. Για την καλύτερη εφαρμογή του έργου προβλέπεται η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα παραλάβουν το υλικό, πριν το εφαρμόσουν στην τάξη, έτσι ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίησή του με την εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων.

Η ομάδα σχεδιασμού της μουσειοσκευής απαρτίζεται από τη Χαρά Ανδρεάδου, Σχολική Σύμβουλο Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τη Μαρία Δρακάκη, Σχολική Σύμβουλο Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, τον Κωνσταντίνο Μανωλάκη, Εκπαιδευτικό και τη Ρία Μαρκουλάκη, Μουσειοπαιδαγωγό του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί ως βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικής αξιοποίησης των περιεχομένων της μουσειοσκευής, την Παρασκευή 9 Μαρτίου, και ώρα 12:00 – 14:00 είτε σε χώρο/σχολείο  του Δήμου Παιονίας είτε του Δήμου Κιλκίς ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους συμμετέχοντες. Τα  μέλη της ομάδας παρουσίασης είναι:

  • Ρία Μαρκουλάκη: μουσειοπαιδαγωγός, υπεύθυνη βιωματικών δράσεων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
  • Χαρά Ανδρεάδου: εκπαιδευτικός (ΠΕ70 & ΠΕ02), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Ιστορίας, σχολική σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Το εργαστήριο αφορά τριάντα (30)  εκπαιδευτικούς  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( εκπαιδευτικούς των 3 τάξεων Γυμνασίου έως και  Α΄Λυκείου) οποιασδήποτε ειδικότητας.

Η Εγγραφή γίνεται σε ηλεκτρονική φόρμα και βρίσκετε στο  https://goo.gl/ohXgJA

 

 

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου σας.

 

Αρχείο

Σαν σήμερα

  1. 27/09/2004: Νταλίκα συγκρούεται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο 173o χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, με αποτέλεσμα 7 μαθητές του Λυκείου Φαρκαδόνας να σκοτωθούν και 23 να τραυματιστούν.

Τί ώρα είναι;

RSS Ενημέρωση απο e-SOSTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων