Αρχείο για "Φεβρουάριος, 2018"

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας κατασκευάζει δορυφόρο

Tο 1ο ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας, με την ομάδα Ursa Minor, θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό διαστημικής  “CanSat in Greece“, που διοργανώνει η Space Innovation  (SPIN) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Πρόκειται για πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής, ο οποίος στοχεύει στην εξοικείωση των συμμετεχόντων μαθητών Λυκείου με τεχνολογίες παρόμοιες αυτών που χρησιμοποιούνται σε έναν πραγματικό δορυφόρο. Αποτελεί δε προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe, ο οποίος διοργανώνεται από τον ESA.

 

 

Διαβάστε όλο το άρθρο »

1η επιμορφωτική συνάντηση για το Arduino

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9/2/2018, η πρώτη επιμορφωτική συνάντηση στο ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας του σεμιναρίου με θέμα «Αξιοποίηση του Arduino στην εκπαίδευση»,  που διοργάνωσε το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Πρέβεζας σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αχαΐας. Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα από τον κ. Ρούμπο Δημήτριο και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και η πλατφόρμα προσομοίωσης από τον κ. Κίτσιο Απόστολο.

Ενημέρωση για τους κινδύνους του διαδικτύου στο 4ο Γυμνάσιο

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 επισκεφτήκαμε το 4ο Γυμνάσιο και ενημερώσαμε τους μαθητές της Α’ Τάξης για την ορθή χρήση του διαδικτύου και τους κινδύνους που υπάρχουν από την αλόγιστη χρήση του.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση