Ανδρομαχη Πετκανα


Ας μοιραστούμε ολοι τη συζήτηση
29 Φεβρουαρίου, 2012, 2:56 μμ
από ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΠΕΤΚΑΝΑ | Κάτω από: Διατροφη και Αθλητισμός



Ας μοιραστούμε ολοι τη συζήτηση που έκανα με τον Πάνο Αλεξόπουλο καθηγητή φυσικής Αγωγής με μεταπτυχιακό στη Διαιτολογία

Μαχη Πετκανά: Πιστευεις ότι η γυμναστικη στους ενηλικες πρεπει να γινεται λαμβανοντας υποψιν καποια πραγματα όπως το φυλο την ηλικια  η και το εβδομαδιαιο προγραμμα;

Πανος Αλεξόπουλος: Παν μέτρoν  άριστον αυτό πρέπει να τηρούμε .Η γυμναστικη δεν έχει όριο. Ανάλογα με την ηλικία διαφέρει  το είδος της άσκησης, της έντασης και της διάρκειας.

Μαχη: Οσον αφορα στην διατροφη των ενηλικων συνηθως ακουμε τους παντες να κινδυνολογουν για την υγεια.Θεωρεις ότι εκει πρεπει να εστιασει κανεις η καλο θα ηταν να λαμβανει υποψιν του  την ευεξια  και την υγιη εμφανιση(σωστο σωματικο βαρος και υγιη οψη).

Πανος Πάντα πρέπει να διατηρούμε  το βάρος μας σταθερό στα φυσιολογικά πλαίσια  από την ενηλικίωση και μετά, με όσο γίνεται μικρότερες μεταβολές πάνω –κάτω ,παράγοντας που θα μας κάνει να έχουμε υγεία και  ευεξία.

Μαχη:Εγω νομιζω ότι η αυτοπεποιθεση  σ’ έναν ανθρωπο ενισχυεται όταν κανει κατι δημιουργικο.Τι λες η ασκηση μπορει να τονωσει επισης την αυτοπεποιθεση;

Πανος: Η άσκηση βοηθά στην έκκριση διαφόρων ορμονών κα αυτές με την σειρά τους στο σώμα και τον οργανισμό μας κάνοντας να αισθανόμαστε  όμορφα .Σίγουρα τονώνει την αυτοπεποίθηση  μας  βλέποντας πιο αισιόδοξα  ιδιαίτερα όταν έχουμε δύσκολες καταστάσεις να αντιμετωπίσουμε. Ιδιαίτερα στους νέους .

Μαχη: Πες μας ένα δικο σου μυστικο που σε βοηθαει να εισαι fit και να προσεχεις τη διατροφη σου.

Πανος: Πάντα πρόσεχα να ασκούμaι  στον ελεύθερο χρόνο μου από μισή ώρα  έως και τρεις  τα σαββατοκύριακα. Προσέχω την διακύμανση του βάρους μου .Η άσκηση μπορεί να ήταν κάποιο σπόρ, είτε σε κάποιο γυμναστήριο.

Γενικώς προσπαθώ να ασχολούμαι με κάποια αθλητική δραστηριότητα και παράλληλα προσέχω και την διατροφή μου ως προς το τι θα φάω. Ακόμα και σε περίοδο διακοπών σε καθημερινή βάση  βρίσκω τον χρόνο για κάποια δραστηριότητα.διασκεδάζοντας,κάνονταςποδήλατο ,κολύμπι, και γενικώς σπορ που έχουν να κάνουν με την φύση .

Μαχη: Σ ευχαριστω πολύ.




Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα
Αφήστε ένα σχόλιο



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων