Ανδρομαχη Πετκανα


Πλοήγηση με ασφάλεια στο internet
23 Απριλίου, 2012, 8:51 μμ
από ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΠΕΤΚΑΝΑ | Κάτω από: Τεχνολογία και Εκπαίδευση

Γράφει η Ανδρομάχη Πετκανά

Θα ήθελα να επανέλθω στο θέμα της αναζήτησης πληροφοριών στο internet και την αξιοποίηση τους .

Τις πληροφορίες που βρίσκουμε στο internet καλό είναι να τις αξιολογούμε ,να τις αναλύουμε,να τις κατανοούμε και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιούμε.Ολα τα παραπάνω είναι απαραίτητα γιατί ειναι πολύ μεγάλος ο όγκος των πληροφοριών στο internet και μερικές φορές  οι πληροφορίες  αυτές δεν είναι έγκυρες.Η κριτική στάση λοιπόν είναι απαραίτητη .

Στο internet εκτός από πληροφορίες σε μορφή εικόνας ,ήχου ,ή video υπάρχει και  ελεύθερο λογισμικό(προγράμματα ,εφαρμογές).Πριν  κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας αυτά τα προγράμματα (download) λαμβάνουμε υπόψιν την πηγή προέλευσης και αν πραγματικά θα τα χρησιμοποιήσουμε.Επίσης μπορούμε να αγοράσουμε κάποιο πρόγραμμα μέσω internet αν το χρειαζόμαστε .

Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη, η πλοήγηση στο internet μπορει να αποδειχθεί ιδιαιτερα χρήσιμη.Οι πληροφορίες και τα διάφορα προγράμματα  μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης μας  και κατ ‘ επέκταση τις πράξεις μας .Οι εφαρμογές της χρήσης του υπολογιστή  στην εκπαίδευση, στις τέχνες, στον αθλητισμό, στην οργάνωση της καθημερινής μας ζωής είναι πολύτιμη.

Πιο συγκεκριμένα ενας εκπαιδευτικός αν διδάσκει μαθήματα θετικών  ή θεωρητικών επιστημών μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες και προγράμματα  είτε για το αντικείμενο που διδάσκει είτε για να ενημερωθεί για διάφορες παιδαγωγικές μεθόδους.Πολλά προγράμματα που είναι ήδη εγκατεστημένα στους υπολογιστές των σχολείων είναι πολύ χρήσιμα.

Θα ήθελα λοιπόν να τονίσω οτι η ενημέρωση , η κριτική στάση και οχι η καχυποψία στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει ο υπολογιστής είναι απαραίτητη.

Ευχαριστώ πολύ.






Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα
Αφήστε ένα σχόλιο



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων