Ανδρομαχη Πετκανα


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
12 Μαρτίου, 2012, 9:15 μμ
από ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΠΕΤΚΑΝΑ | Κάτω από: Τεχνολογία και Εκπαίδευση

Γράφει η Ανδρομάχη Πετκανά

Η τεχνολογία κανονικά δεν θα έπρεπε να συγκρούεται με την εκπαίδευση .

Η χρήση του υπολογιστή ως εκπαιδευτικό εργαλείο ειναι πολύτιμη.Μπορεί να εμπλουτίσει το μάθημα με εικόνες ,ήχο,video,τρισδιάστατη αναπαράσταση.

Μπορεί να κάνει τη μάθηση πιο ενδιαφέρουσα και πιο ευχάριστη.Δίνει τη δυνατότητα να προσομοιώνουμε καταστάσεις και ετσι να  τις κατανοούμε περισσότερο .Επίσης μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε με σαφήνεια αφηρημένες έννοιες.

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού  οχι μόνο δεν περιορίζεται αλλά του δίνεται η δυνατότητα να διδάξει τον τρόπο αναζήτησης της γνώσης μέσα απο κατάλληλα μονοπάτια.

Με τη βοήθεια διαφόρων προγραμμάτων μπορεί κανείς να  δημιουργήσει ασκήσεις, να  ελέγξει τα αποτελέσματα και να ενισχύσει το μαθητή για κάθε σωστή απάντηση.

Ακόμη περισσότερες δυνατότητες δίνει το internet στον εκπαιδευτικό γιατι μπορεί να αναρτήσει μαθήματα αξιοποιώντας διάφορες εφαρμογές .

Προσωπικά οποτε μου δίνεται η δυνατότητα χρησιμοποιώ τον υπολογιστή στην τάξη και διατηρώ ιστοσελίδα  οπου εχω αναρτήσει μαθήματα(βλέπε GU NET και e-class) και blog με την ευγενική χορηγία του Πανελλήνιου Σχολικού δικτύου (sch).

Ευχαριστώ πολύ.
Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα
Αφήστε ένα σχόλιοΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων