Terra…byte by Περικλής

Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω καταπληκτική μόρφωση…

Ερευνητική Εργασία ΚΟSMΟΣ

αφήστε ένα σχόλιο

Το τρέχον σχολικό έτος (2013 – 2014) υλοποιήσαμε με ομάδα 18 ατόμων της Β τάξης την ερευνητική εργασία ΚΟSMΟΣ. Οι συμμετέχοντες είχαν σαν στόχο τη μελέτη (α) των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος βασιζόμενοι σε συγκεκριμένα στοιχεία (β) των μη επανδρωμένων αποστολών (επιτυχημένων και μη) που πραγματοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη και τέλος (γ) παίρνοντας τα στοιχεία των αποτελεσμάτων αυτών των αποστολών, διαβάζουμε το 2063 που συμπεριλήφθηκε στη χρονοκάψουλα που στείλαμε στο διάστημα το 1963 και επικοινωνούμε με επιστήμονες και ερευνητές για να μας δώσουν τη δική τους άποψη για τον κόσμο σε 100 χρόνια από σήμερα μέσα από τη διαστημική εξερεύνηση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επιστήμονες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Το ebook που δημιουργήσαμε περιλαμβάνει τις σκέψεις (μαθητών – εκπαιδευτικών -επιστημόνων) για ένα μέλλον το οποίο έρχεται μέσα από τη συνεχή εξερεύνηση του διαστήματος και επομένως την εξέλιξη των σχετιζόμενων με αυτό επιστημών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε αυτούς που δουλέψαμε συντροφιά εδώ και ένα χρόνο και στους οποίους αφιερώνω μέρος της ζωής μου, τους αγαπώ με βαθύ σεβασμό.

Το παραδοτέο μπορείτε να το βρείτε εδώ. Ενώ για το ibook για ipad ταμπλέτες θα πρέπει να διαθέτετε την εφαρμογή itunes όπου θα αναζητήσετε στη βιβλιοθήκη τον τίτλο 2114 (δωρεάν). Το παραπάνω video είναι ένα μικρό trailer του video της τελικής μας παρουσίασης στις 16/05/2014. Θερμές ευχαριστίες στους αγαπητούς μου φίλους Κωστή Εμμανουηλίδη και Σωτήρη Μπενέκο για τις υπέροχες εμπειρίες που έδωσαν μέσα από τα πλάνα τους στους μαθητές μου.

Αφήστε μια απάντηση