Ακροβατώντας

Ορθοδοξία και Ορθοπραξία : Μια Προσέγγιση στις αρχές και στις μεθόδους της Ποιμαντικής Θεολογίας

Ολοκλήρωση και παρουσίαση του προγράμματος “Κιβωτός του Νώε – Μια σύγχρονη Ιστορία” του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών

Μάι 202219

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, στις 6μμ. πραγματοποιήθηκε μέσω του καναλιού του Youtube η Παρουσίαση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών (ΠΙΠΜ). Σε μία σεμνή γιορτή πνεύματος, πρωτοτυπίας παρουσιάστηκαν οι εργασίες των σχολείων που πήραν μέρος στα προγράμματα του Ιδρύματος. Το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου πήρε μέρος με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα “Η Κιβωτός του Νώε – Μία σύγχρονη Ιστορία. Ο σύνδεσμος που περιέχει τη ζωντανή μετάδοση της πνευματικής αυτής εορτής που τίμησε την διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για την Δημιουργία του Θεού είναι : 

Το σχολείο μας εστίασε την προσοχή του στο μεγαλείο της μοναδικής δημιουργίας του ανθρώπου ως θεανθρώπινο πρόσωπο με προοπτική τη θέωση, εντόπισε τη δυσκολία του ανθρώπου να σωθεί μόνος του και την υπόσχεση του Θεού να τον αποκαταστήσει στο μεγαλείο που εξ αρχής προοριζόταν. Έτσι με δράσεις, εργασίες, παιχνίδια, προτάσεις οι μαθητές μας δραστηριοποιήθηκαν για να αναδείξουν την αγάπη του Θεού που εκφράζεται στη φροντίδα του να σωθεί η δημιουργία μέσα στην Κιβωτό του Νώε, στην πραγματοποίηση της σωτηρίας στην Εκκλησία Του, την Κιβωτό της σωτηρίας μας και τις δυνατότητες που προσφέρει η μίμηση του Θεού ώστε να σωθούμε σε Κιβωτούς του Κόσμου που ιδρύουν άνθρωποι με χάρισμά τους την αγάπη του Θεού.

Συνεργαστήκαμε με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του σχολείου μας με θέμα : Ναοί και Εξωκκλήσια του νησιού μας, με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, με το πρόγραμμα “Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο” και με ομάδες ευποιΐας ώστε να διαθέσουμε τα εργόχειρα και έργα της αγάπης και αλληλεγγύης μας σε μία έξοδο προς την κοινωνία μέσα από την ομάδα πλεξίματος του σχολείου μας και δημιουργήσαμε πρωτότυπες δράσεις, πινακοθήκη έργων ζωγραφικής, κινουμένων σχεδίων και παζλ, παιχνιδιών εκπαιδευτικών που βοήθησαν στην κατανόηση του υλικού μας.

Απολαύστε την παρουσίαση των έργων του σχολείου μας στον σύνδεσμο βίντεο εδώ : 

Στο τέλος της παρουσίασης θα βρείτε πλούσια παράθεση συνδέσμων που περιέχουν ιστοσελίδες κατάθεσης και διάχυσης των έργων μας. Ευχαριστούμε πολύ όσους μας έδωσαν την ευκαιρία να κατανοήσουμε το μεγαλείο της δημιουργίας του Θεού και της φύλαξής του, τους γονείς, τους μαθητές μας, τη Διεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου μας που εργάστηκαν με ενθουσιασμό και την υπεύθυνη του προγράμματος κυρία Ιωάννα Κλιάρη που μας καθοδήγησε με ελευθερία, σεβασμό και αγάπη στην όλη πορεία εκπόνησης του προγράμματός μας. Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφίες από τις δράσεις μας. 

  Powered by emaze

6κοτούλα.jpg1

2

1

2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

European Radio Logo
Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρόσφατα σχόλια

    Σκακιστική άσκηση

    Σαν σήμερα

    18/9/1834: Πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, ορίζεται η Αθήνα.



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων