Ακροβατώντας

Ορθοδοξία και Ορθοπραξία : Μια Προσέγγιση στις αρχές και στις μεθόδους της Ποιμαντικής Θεολογίας

Το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου στο «Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο» – Αποτελέσματα Διαγωνισμού

Ιούν 202116

Το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου στο «Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο»

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου συμμετέχει και φέτος ενεργά στο «Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο». Με θέμα τα λόγια του Μακρυγιάννη «Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ», οι μαθητές Ιωάννης Κουλιανός, Αγαμέμνονας Ποδαράς, Ιωάννα Κουλλιά, Μαριάννα Ρούφα, Θεμελίνα Ρήγα, Πετράκης Σακελλάρης, Σοφία-Κατερίνα Ωραιοπούλου, Άννα Σμαλιού και Γεωργία Μιχαηλίδη με όρεξη και ζήλο κλήθηκαν να δημιουργήσουν ραδιοφωνικά σποτάκια στα οποία θα κυριαρχούσαν ιστορίες αλληλεγγύης, αλτρουισμού, συλλογικότητας, κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης.

 

Με ομαδικότητα και άψογη συνεργασία με τους επιβλέποντες καθηγητές Μαρία Πάνου και Βασίλη Λιαρομμάτη κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες λόγω κορονοϊού και να δημιουργήσουν δύο εξαιρετικά ραδιοφωνικά μηνύματα, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει θέληση και όρεξη κάθε δυσκολία ξεπερνιέται! Την Κυριακή 18 Απριλίου άκουσαν τις 35 συμμετοχές από σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου ψηφίζοντας τις οκτώ καλύτερες! Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος, η ελπίδα για ένα καλό αποτέλεσμα έντονη, άλλα δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι!

Πηγή : http://2gym-kalymn.dod.sch.gr/joomla/index.php/8-genika/109-to-2o-gymnasio-kalymnou-sto-evropaiko-sxoliko-radiofono 

Αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Σχολείου

Στις 25 Μαΐου ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των ακροατών του Eu-ropean school Radio για το καλύτερο ραδιοφωνικό μήνυμα. Για δύο σχεδόν μήνες οι ακροατές κλήθηκαν να ακούσουν και να ψηφίσουν το αγαπημένο τους σποτάκι! Το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου συμμετέχοντας με δύο μηνύματα κατάφερε να ξεχωρίσει και ανάμεσα σε 38 συμμετοχές από διάφορα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου να βρεθεί στις τιμητικές 3η και 9η θέση!

Συγχαρητήρια στους μαθητές Ιωάννη Κουλιανό, Αγαμέμνονα Ποδαρά, Χριστίνα Κουλλιά, Μαριάννα Ρούφα, Θεμελίνα Ρήγα, Πετράκη Σακελλάρη,Σοφία-Κατερίνα Ωραιοπούλου, Άννα Σμαλιού και Γεωργία Μιχαηλίδου που παρά τις αντίξοες συνθήκες κατάφεραν με ζήλο και μεράκι να παρουσιάσουν δύο υπέροχα μηνύματα! Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι στις δύο πρώτες θέσεις βρέθηκαν κυπριακά σχολεία, που συνεπάγεται πως το σποτάκι της β και γ γυμνασίου ήρθε πρώτο από τα ελληνικά! Ευχόμαστε το σύνθημα του διαγωνισμού, από το εγώ στο εμείς, όπως πολύ πρωτότυπα το απέδωσαν οι μαθητές μας να ενσταλάζει πνεύμα αλληλεγγύης, ουσιαστικής επικοινωνίας με σεβασμό στην ελευθερία του προσώπου χωρίς διακρίσεις!

Πηγήhttp://2gym-kalymn.dod.sch.gr/joomla/index.php

 

Ποια σημεία δείχνουν τη θεολογική σημασία της Υπαπαντής του Κυρίου από τον Θεοδόχο Συμεών;

Ιαν 202112

Πατήστε πάνω στην εικόνα και βρείτε τα σημεία που περιέχουν τις θεολογικές αλήθειες που μας διδάσκει η ορθόδοξη εικόνα της Υπαπαντής του Κυρίου Ιησού Χριστού.

 

Η Βάπτιση του Κυρίου Ιησού Χριστού – Η Εορτή που εισάγει στη Θέωση!

Ιαν 202112

Το νόημα και η σημασία της Βαπτίσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού για τον ορθόδοξο συνειδητοποιημένο χριστιανό.

 

Χριστουγεννιάτικη Σχολική Εορτή με την εξ αποστάσεως πλατφόρμα της webex – 2020

Δεκ 202017

Θέμα : Τι μας διδάσκει η ορθόδοξη αγιογραφία και μουσική για την Γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού -Κάλαντα και τροπάρια Βυζαντινά, Δράσεις και παιχνίδια – για την εμπέδωση της κοσμοσωτηρίου Εορτής των Χριστουγέννων

 

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες

Νοέ 201211

Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες,

Με τη χρήση της τεχνολογίας μάς δίνεται η ευχάριστη προοπτική να μελετήσουμε τα μαθήματα της Μελέτης της Αγίας Γραφής, Παλαιά Διαθήκη στην Πρώτη Γυμνασίου και Καινής Διαθήκης στη Β’ Γυμνασίου και της Εκκλησιαστικής Ιστορίας στην Γ’ Γυμνασίου με τρόπο σύγχρονο, δημιουργικό, διαδραστικό και επικοινωνιακό.

Σε μια εποχή που η επικοινωνία έχασε το πραγματικό της νόημα, το γεγονός της Πεντηκοστής, δηλαδή του ερχομού του Παναγίου Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, όπως πιστεύουμε ορθόδοξα, η χρήση του Διαδικτύου μας επιτρέπει να επικοινωνήσουμε με την πραγματική έννοια της «Κοινωνίας», της Συμμετοχής στο Έργο του Αγίου Πνεύματος, στην «μεταμόρφωσή» μας σε Θεανθρώπους δυνάμει και με τη χάρη του Χριστού μας. Η Κοινωνία αυτή, κοινωνία αγάπης, πίστεως, ενότητας και ποικιλίας, που σέβεται τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε ανθρώπινου προσώπου, κορυφώνεται στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, γιατί εκεί ουσιαστικά «μετέχουμε του Σώματος και του Αίματος του Ιησού Χριστού». Μια τέτοια Κοινωνία, όμως, είναι δυνατή μόνον όταν μελετούμε το λόγο του Θεού μέσα από τα κείμενα της Αγίας Γραφής, όπως τα ερμήνευσαν οι Ορθόδοξοι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Η Επικοινωνία δεν είναι πραγματική όταν δεν ακολουθούμε με πράξεις το λόγο του Θεού. Οι πράξεις αυτές όπως τις βίωσε η Εκκλησία μας στην Πορεία του Χρόνου που μας χαρίζει ο Θεός είναι το περιεχόμενο της Μελέτης της Εκκλησιαστικής Ιστορίας. Με αντικειμενικότητα και με σεβασμό στην αλήθεια θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τα προβλήματα της Εκκλησίας μας, χθες και σήμερα, και να παρουσιάσουμε τις λύσεις που προτείνονται μέσα στους αιώνες με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος.

Χωρίς τη συμμετοχή σας μαθητές και μαθήτριές μου, όμως, δεν μπορεί να υπάρξει επικοινωνία. Έτσι σας παρακαλώ να συμμετέχετε ενεργά και να προσθέτετε με τη δική σας γνώση και εμπειρία ζωή, χαρά, αισιοδοξία και ορθοπραξία. Με αυτές τις ευχές, χαιρετώ την προσπάθειά μας αυτή στον χώρο αυτό και προσεύχομαι να προσφέρει τις ωφέλειες που στόχευσε.

Μπορείτε εδώ να δείτε το σύνδεσμο του ψηφιακού σχολικού βιβλίου της τάξης μας (ένας για κάθε τάξη) :

Α’ Γυμνασίου : http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/pdf/8547/5229/21-0201-01_Thriskeutika_A-Gymnasiou_Vivlio-Mathiti/

Β’ Γυμνασίου : http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/pdf/8547/5230/21-0202-01_Thriskeutika_B-Gymnasiou_Vivlio-Mathiti/

Γ’ Γυμνασίου : http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/pdf/8547/5231/21-0203-01_Thriskeutika_G-Gymnasiou_Vivlio-Mathiti/

Η θεολόγος καθηγήτριά σας,

Πάνου Μαρία

Ιούνιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Πρόσφατα σχόλια

  Σκακιστική άσκηση

  Σαν σήμερα

  1. 23/06/1894: Ιδρύεται στο Παρίσι από τον βαρόνο Πιερ Ντε Κουμπερτέν, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Πρώτος της πρόεδρος, ο έλληνας Δημήτρης Βικέλας.  Top
   
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων