Ακροβατώντας

Ορθοδοξία και Ορθοπραξία : Μια Προσέγγιση στις αρχές και στις μεθόδους της Ποιμαντικής Θεολογίας

Ποια σημεία δείχνουν τη θεολογική σημασία της Υπαπαντής του Κυρίου από τον Θεοδόχο Συμεών;

Ιαν 202112

Πατήστε πάνω στην εικόνα και βρείτε τα σημεία που περιέχουν τις θεολογικές αλήθειες που μας διδάσκει η ορθόδοξη εικόνα της Υπαπαντής του Κυρίου Ιησού Χριστού.

 

Η Βάπτιση του Κυρίου Ιησού Χριστού – Η Εορτή που εισάγει στη Θέωση!

Ιαν 202112

Το νόημα και η σημασία της Βαπτίσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού για τον ορθόδοξο συνειδητοποιημένο χριστιανό.

 

Χριστουγεννιάτικη Σχολική Εορτή με την εξ αποστάσεως πλατφόρμα της webex – 2020

Δεκ 202017

Θέμα : Τι μας διδάσκει η ορθόδοξη αγιογραφία και μουσική για την Γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού -Κάλαντα και τροπάρια Βυζαντινά, Δράσεις και παιχνίδια – για την εμπέδωση της κοσμοσωτηρίου Εορτής των Χριστουγέννων

 

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες

Νοέ 201211

Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες,

Με τη χρήση της τεχνολογίας μάς δίνεται η ευχάριστη προοπτική να μελετήσουμε τα μαθήματα της Μελέτης της Αγίας Γραφής, Παλαιά Διαθήκη στην Πρώτη Γυμνασίου και Καινής Διαθήκης στη Β’ Γυμνασίου και της Εκκλησιαστικής Ιστορίας στην Γ’ Γυμνασίου με τρόπο σύγχρονο, δημιουργικό, διαδραστικό και επικοινωνιακό.

Σε μια εποχή που η επικοινωνία έχασε το πραγματικό της νόημα, το γεγονός της Πεντηκοστής, δηλαδή του ερχομού του Παναγίου Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, όπως πιστεύουμε ορθόδοξα, η χρήση του Διαδικτύου μας επιτρέπει να επικοινωνήσουμε με την πραγματική έννοια της «Κοινωνίας», της Συμμετοχής στο Έργο του Αγίου Πνεύματος, στην «μεταμόρφωσή» μας σε Θεανθρώπους δυνάμει και με τη χάρη του Χριστού μας. Η Κοινωνία αυτή, κοινωνία αγάπης, πίστεως, ενότητας και ποικιλίας, που σέβεται τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε ανθρώπινου προσώπου, κορυφώνεται στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, γιατί εκεί ουσιαστικά «μετέχουμε του Σώματος και του Αίματος του Ιησού Χριστού». Μια τέτοια Κοινωνία, όμως, είναι δυνατή μόνον όταν μελετούμε το λόγο του Θεού μέσα από τα κείμενα της Αγίας Γραφής, όπως τα ερμήνευσαν οι Ορθόδοξοι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Η Επικοινωνία δεν είναι πραγματική όταν δεν ακολουθούμε με πράξεις το λόγο του Θεού. Οι πράξεις αυτές όπως τις βίωσε η Εκκλησία μας στην Πορεία του Χρόνου που μας χαρίζει ο Θεός είναι το περιεχόμενο της Μελέτης της Εκκλησιαστικής Ιστορίας. Με αντικειμενικότητα και με σεβασμό στην αλήθεια θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τα προβλήματα της Εκκλησίας μας, χθες και σήμερα, και να παρουσιάσουμε τις λύσεις που προτείνονται μέσα στους αιώνες με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος.

Χωρίς τη συμμετοχή σας μαθητές και μαθήτριές μου, όμως, δεν μπορεί να υπάρξει επικοινωνία. Έτσι σας παρακαλώ να συμμετέχετε ενεργά και να προσθέτετε με τη δική σας γνώση και εμπειρία ζωή, χαρά, αισιοδοξία και ορθοπραξία. Με αυτές τις ευχές, χαιρετώ την προσπάθειά μας αυτή στον χώρο αυτό και προσεύχομαι να προσφέρει τις ωφέλειες που στόχευσε.

Μπορείτε εδώ να δείτε το σύνδεσμο του ψηφιακού σχολικού βιβλίου της τάξης μας (ένας για κάθε τάξη) :

Α’ Γυμνασίου : http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/pdf/8547/5229/21-0201-01_Thriskeutika_A-Gymnasiou_Vivlio-Mathiti/

Β’ Γυμνασίου : http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/pdf/8547/5230/21-0202-01_Thriskeutika_B-Gymnasiou_Vivlio-Mathiti/

Γ’ Γυμνασίου : http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/pdf/8547/5231/21-0203-01_Thriskeutika_G-Gymnasiou_Vivlio-Mathiti/

Η θεολόγος καθηγήτριά σας,

Πάνου Μαρία

Μάιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Πρόσφατα σχόλια

    Σκακιστική άσκηση    Top
     
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων