Ημέρα Γερμανικής Γλωσσομάθειας

Φεστιβάλ Οκτώβρη
Την Παρασκευή, 12/10/2012 στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με στόχο την προαγωγή της γερμανικής κουλτούρας και του πολιτισμού, ύστερα από πρωτοβουλία των καθηγητών της γερμανικής γλώσσας σε συνεργασία με υποστηρικτική ομάδα του Ινστιτούτου Γκαίτε της Θεσσαλονίκης.
Στα πλαίσια της γιορτής έλαβαν χώρα οι εξής δραστηριότητες:
- Οπτικοακουστική παρουσίαση στους μαθητές, σε μορφή prezi, πληροφοριών για την γερμανική γιορτή OKTOBERFEST
- Γερμανικοί χοροί και τραγούδια
- Glossomobil – γλωσσικά και κινητικά παιχνίδια
- Προσφορά στους μαθητές γερμανικών εδεσμάτων όπως Brezel, Lebkuchenherzen
Μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν με ενδιαφέρον και χαρά στις διάφορες εκδηλώσεις που ετοίμασαν με αγάπη οι κυρίες των ξένων γλωσσών Τζεμαλίδου Μαρία, Θεοχάρη Κωνσταντίνα, Κιουτσούκη Παγώνα και Καράνη Χάιδω. Επιπρόσθετα, υποστήριξαν την εκδήλωση οι κύριοι Πρασσόπουλος Δημήτριος (παρατήρηση με τηλεσκόπιο του ηλιακού δίσκου) και Αγγελάκης Παύλος (καλλιτεχνικές δημιουργίες με θέμα το Oktoberfest) .
Η ικανοποίηση όλων ήταν μεγάλη, καθώς εκτός της γλωσσικής εμπειρίας και γνώσης, τα παιδιά διασκέδασαν και έμαθαν να λειτουργούν ομαδοσυνεργατικά .
Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής ευχαριστεί : το Γερμανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης και τον κ. Σταμάτη Κουρούδη, τα καταστήματα Lidl, το φούρνο Αρτόμελο, την ποτοποιία Παπάζογλου, την ποτοποιία Θράκης, το κρεοπωλείο Στεργίου, την κα. Μαριάννα Ανδρεάδου-Λίτσου και όλους τους γονείς για την προσφορά τους στην υλοποίηση της γιορτής.
[tn3 origin=”album” ids=”13″ width=”567″ height=”425″ autoplay=”1″]