
Οι Απόκριες είναι από τις πιο αγαπημένες γιορτές των μικρών αλλά και των μεγάλων!! Έτσι, κι εμείς στο νηπιαγωγείο μας γιορτάσαμε, παίξαμε και διασκεδάσαμε με την ψυχή μας όλες αυτές τις μέρες!!! Μιλήσαμε για τα ήθη και τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης , της Αποκριάς και της “Καθαράς” Δευτέρας. Ακόμα, μάθαμε για την Σαρακοστή και την νηστεία!!
Διαβάσαμε σχετικά βιβλία και φτιάξαμε πολλές αποκριάτικες κατασκευές, που μας γέμισαν χαρά και δημιουργικότητα!!
Φέτος στο ταξίδι της γνώσης μας, η στάση μας ήταν στην Κίνα.
Ο μαθητής του νηπιαγωγείου μας μέσα από ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τα πιο σημαντικά στοιχεία του κινέζικου πολιτισμού, όπως:
- Την παραδοσιακή τους διατροφή (ρύζι, νούντλς, τσάϊ)
- Την παραδοσιακή τους ενδυμασία (κιμονό, κινέζικα καπέλα, βεντάλιες)
- Τα παραδοσιακά τους αθλήματα (πολεμικές τέχνες, ασκήσεις γιόγκα, ακροβατικές ασκήσεις)
- Τις καλές τέχνες (κινέζικο θέατρο, κινέζικη όπερα, κινέζικη μουσική και ζωγραφική)
- Τη λαϊκή παράδοση της Κίνας σχετικά με τη μυθοπλασία του δράκου (γιορτή του δράκου)
- Την παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική (παγόδες, σινικό τείχος)
- Την κινέζικη γραφή
Μετά από συζήτηση στην τάξη μας αποφασίσαμε να φτιάξουμε μόνοι μας τις αποκριάτικες στολές μας….γίναμε λοιπόν Αρλεκίνοι!
Φτιάξαμε και τους “δικούς” μας χαρταετούς για να τους πετάξουμε ψηλά την “Καθαρά” Δευτέρα!! Πρώτα πρώτα όμως τους δοκιμάσαμε στην αυλή του σχολείου μας!
Απόκριες χωρίς πάρτι δεν γίνονται, γι’ αυτό κι εμείς ξεφαντώσαμε κάνοντας αποκριάτικο πάρτι στο σχολείο μας!
Καλή Καθαρά Δευτέρα!! Καλή Σαρακοστή με υγεία!!
















