ΑΝΟΙΞΗ-ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ-ΕΝΤΟΜΑ-ΠΑΣΧΑ

Άνοιξη, λουλούδια, έντομα!

Και αφού βάλαμε τα μαρτάκια μας, ήρθαμε σε επαφή με τα μέρη ενός φυτού, κάναμε  παιχνίδια με τα στάδια ανάπτυξής του και γράψαμε ονόματα λουλουδιών,  φυτέψαμε στην αυλή μας τα δικά μας λουλούδια για να τη στολίσουμε!

Τα ποτίζαμε συχνά και παρατηρούσαμε την ανάπτυξή τους καθώς περνούσαν οι μέρες.

Επίσης μιλήσαμε για τα αποδημητικά πουλιά που γυρίζουν στη χώρα μας την άνοιξη, επικεντρωθήκαμε στο χελιδόνι και περάσαμε στα έντομα που τόσο πολύ αρέσει ο κόσμος τους στα παιδιά! Μας επισκέφθηκε στο νηπιαγωγείο και μπαμπάς μαθήτριας μας μελισσοκόμος και μας εξήγησε τα μυστικά της κυψέλης και τη διαδικασία παραγωγής του μελιού.

Καλωσηρθες Ανοιξη με τα χελιδονια σου και τα ομορφα λουλουδια σου 1 Στον κόσμο των εντόμων Επίσκεψη μελισσοκόμου 1Φ 1Φ2Μ 1

Α 3 Α 4

Έφτασε και η πρωταπριλιά με τα ψέματά της! Κρεμάσαμε τα μαρτάκια μας στις ελιές της αυλής μας και στις 2 Απριλίου γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα βιβλίου, αφιερωμένη στο Δανό συγγραφέα  Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Πρωταπριλιά Παγκοσμια Μερα Παιδικου Βιβλιου1714168431664

 

Και αφού στο ένα τμήμα μιλήσαμε και για το διάστημα, γιατί τα παιδιά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τους πλανήτες, ήρθε στο νηπιαγωγείο μπαμπάς μαθητή μας ερευνητής του Ι.Τ.Ε.  μας έκανε μια παρουσίαση και μας πρότεινε και μια κατασκευή πυραύλου.

Ταξίδι στο Διάστημα 1διαστημα

Κι έτσι φτάσαμε κοντά στο Πάσχα! Μιλήσαμε για τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, φτιάξαμε τις κατασκευές μας με χαρά κι επισκεφθήκαμε το παραδοσιακό χωριό Αρόλιθος όπου ήρθαμε σε επαφή με συνήθειες και έθιμα που είχαν οι άνθρωποι παλιά. Είδαμε πως έβαφαν και στόλιζαν τα αυγά (κρεμμυδόφυλλα,φύλλα λουλουδιών με κάλτσα) ακούσαμε για τα έθιμα και το τελετουργικό της εκκλησίας τη Μεγάλη Εβδομάδα, στολίσαμε Επιτάφιο, και κάναμε τσουρεκάκια.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

π1 π217142125218801714212521861

π3Νικη 1ΝΙΚΗ 3ΝΙΚΗ 4

Εκπαιδευτική εκδρομή στον Αρόλιθο