ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΒΑΤΟΝ

Την Τρίτη 8 Ο Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας εκπαιδευτική εκδρομή στο θέατρο Άβατον και παρακολουθήσαμε  την θεατρική παράσταση  “ΚΛΕΙΩ, μια καλόκαρδη γαϊδούρα” του Στέφανου Παπατρέχα

Η γαϊδουρίτσα η Κλειώ, που έχει μυαλό και γνώση

σαν μια γροθιά κατάφερε όλους να μας ενώσει.

Όλα τα ζώα το ξέρουμε και σας το τραγουδάμε,

μονάχοι πάντα χάνουμε, όμως μαζί νικάμε

Η γαϊδουρίτσα η Κλειώ και όλα τα ζώα της φάρμας μεταμορφώνουν το Θέατρο Άβατον σε μια χρωματιστή φάρμα γεμάτη γέλιο και τραγούδια και υποδέχονται όλα τα παιδιά  για να τους πουν μια υπέροχη ιστορία.

Ο Στέφανος Παπατρέχας γράφει και συν-σκηνοθετεί με την Νάντια Δαλκυριάδου ένα έργο γεμάτο χιούμορ, φαντασία και χρώματα. Μια παράσταση για την αποδοχή, τη δύναμη της ομάδας, το γκρέμισμα των προκαταλήψεων και το χτίσιμο της φιλίας.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Η γαϊδούρα η Κλειώ επισκευάζει τη φάρμα για το χειμώνα που έρχεται, ενώ οι καυγάδες ανάμεσα στα άλλα ζώα δε λένε να σταματήσουν. Όσο, όμως, ο κόκορας, το πρόβατο, η αλεπού μαλώνουν και όσο οι πάπιες κουτσομπολεύουν, η Κλειώ βάζει μπρος ένα σχέδιο για να γκρεμίσει όλα τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που έχουν τα ζώα της φάρμας και με το πείσμα, μα και την εξυπνάδα της, καταφέρνει να χτίσει μια δυνατή φιλία μεταξύ τους.

«Με όσα θα ακούσετε, με όσα εδώ θα δείτε,

σίγουρα θα γελάσετε και θα ευχαριστηθείτε.

Η φάρμα σάς υπόσχεται πως όλα θα ‘ναι ωραία

και ίσως κάτι μάθουμε όλοι μαζί παρέα»

Μια ιστορία για τη φιλία, τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και την αποδοχή!!!!

Messenger creation 057C3BA9 E04D 4A9C AE2E 33265CFB8D15