Η περιπέτεια του Ουράνιου τόξου!

Στα πλαίσια της δράσης του Etwinning “Κόκκινη κλωστή δεμένη…δεξιότητες γυρεύει…”, πραγματοποιήθηκε μια διαδικτυακή συνάντηση με την συγγραφέα κ.Αγγελική Θάνου.

Σ’αυτή την συνάντηση πήραν μέρος τα νηπιαγωγεία: Σούρπης, 1ο Αλμυρού, 2ο Αλμυρού,4ο Αλμυρού, 5ο Αλμυρού,22ο Βόλου,4ο Φαρσάλων,2ο Φαρσάλων.

Απο την συνάντηση αυτή προέκυψε ένα συνεργατικό παραμύθι το οποίο έφτιαξαν όλα τα παιδιά με την συγγραφέα ,και στην συνέχεια γεννήθηκε η ιδέα απο την συνάδερφο Μαρία Θεοδωρακάκου, να γίνει και συνεργατική εικονογράφηση!

Από την όλη διαδικασία γεννήθηκε το παρακάτω παραμύθι για το οποίο είμαστε πολυ περήφανοι και θα θέλαμε να σας το παρουσιάσουμε….

Ευχαριστούμε θερμα όλες την συγγραφέα μας, όλες τις νηπιαγωγούς  αλλά κυρίως όλα τα παιδιά για την υπέροχη δουλεία και την όμορφη συνέργασία!!

τίτλο 1

https://www.storyjumper.com/book/read/104360086/6182bf02ac235?fbclid=IwAR3lbyQIhTsxN9Aqe7ekOQ-s3OisNXqbaYQ8xfEaPQgmQ7UcGiEJFwjyOL8#

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, Όπως ήδη γνωρίζεται, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας στερείται Δ.Σ..

Παρακαλείσθε, όπως προσέλθετε την Παρασκευή 26/11/2021 και ώρα 2 μ.μ. στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την εκλογή νέου Δ.Σ.

Όλοι οι προσερχόμενοι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό (PCR ή rapid test). Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχει καταχώρηση και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass (ως επισκέπτες).

Αλλαγη στον τρόπο δήλωσης των self test

 

 

2021-10-31_EduPass_Οδηγίες για κηδεμόνες_str (1)

 

Από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τα δημόσια σχολεία η πλατφόρμα edupass.gov.gr, μέσω της οποίας θα εκδίδεται η Σχολική Κάρτα για COVID-19, ενώ ενσωματώνονται και όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr.

 

Οι γονείς ή οι ενήλικοι μαθητές, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» και ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση self test Μαθητών/τριών-Εκδοση Σχολικής Κάρτας για covid-19», αυθεντικοποιούνται με τη χρήση κωδικών taxisnet. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκδίδουν και εκτυπώνουν τη σχολική κάρτα, την οποία ο μαθητής επιδεικνύει στο σχολείο.

Στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr θα πρέπει να δηλωθούν από βδομάδα και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή προηγούμενης νόσησης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλο το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων (δήλωση που γίνεται εφάπαξ), αλλά και τα αποτελέσματα των tests κάθε φορά που γίνονται αυτά για τους ανεμβολίαστους, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων (π.χ. φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση).

 

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες κατεβαστε το παραπάνω έγγραφο edupass οδηγίες για κηδεμόνες