Ο σκαντζόχοιρος

thumbnail IMG 8371

Οι μαθητές/τριες  του νηπιαγωγείου μας δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ιστορία απαντώντας στα ερωτήματα: Ποιός; Που; Πότε; Τι θέλει; Ποιο είναι το πρόβλημα; Ποιά είναι η λύση;

εικόνα Viber 2024 12 14 18 56 46 824

Για τις εικόνες του βιβλίου χρησιμοποιήθηκαν υλικά απο τη φύση , απο την αυλή του σχολείου μας. Αυτή είναι η 2η αποστολή  μας για  το σχέδιο δράσης του του e Twinning με τίτλο ΄΄Physis lab΄΄ . Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία μας ανοίγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο :

https://read.bookcreator.com/LIoMzuzfK8Y7lSj5WXQTOP1YDdJ3/ErBeZQ6oTo6-pPXaab4Z4A

 

Βιωματικό Εργαστήριο για γονείς

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024, στον χώρο του Νηπιαγωγείου Ροδόπολης η κα Νάντια Γιάνναρη, Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια, θα πραγματοποιήσει βιωματικό σεμινάριο με τίτλο: “Δουλεύοντας με τα όρια και τη γονεική ενοχή”.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους γονείς των μαθητών/τριών του Νηπιαγωγείου Ροδόπολης καθώς και στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης.

Η διάρκεια του είναι 2 ώρες και συγκεκριμένα από τις 17.30-19.30.

Ένα βιωματικό σεμινάριο με πολύ ενδιαφέρον που θα είναι μία αφορμή για σκέψη αλλά και για διαμοιρασμό αποριών και ανησυχιών.

Peach Green and Purple Creative Open Admission Poster 2

 

Ο Paul Klee στο νηπιαγωγείο

O Paul Klee πίστευε ιδιαίτερα στην τέχνη των παιδιών, εικαστικοί σε όλο τον κόσμο μέσα από τα έργα του διδάσκουν τις εικαστικές αξίες(τελεία, γραμμή κτλ) στους μαθητές. Κάθε γραμμή είναι μια τελεία που πήγε περίπατο και δημιουργεί άλλοτε μορφές και σχήματα και άλλοτε αφηρημένες εικόνες που μοιάζουν με ανθρώπινες φιγούρες και σύμβολα.

Το βάζο της φύσης

Η πρώτη μας αποστολή για το σχέδιο δράσης με τίτλο ΄΄Physis lab΄΄του eTwinning ολοκληρώθηκε. Οι μαθητές δημούργησαν το βάζο της φύσης, συλλέγοντας φυσικά υλικά απο την αυλή του σχολείου . Έπειτα τα ομαδοποίησαν και τα μέτρησαν.

Βιώσιμες λύσεις….με βροχή

Οι  μαθητές μας στο νηπιαγωγείο συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε μια υπέροχη βιωματική δράση με θέμα τη συλλογή και επαναχρησιμοποίηση του νερού της βροχής!

Ξεκινήσαμε με τη συλλογή βρόχινου νερού σε καθαρά δοχεία από την αυλή μας. Τα παιδιά παρατήρησαν πώς μαζεύεται το νερό και συζητήσαμε γιατί είναι σημαντικό να μην το σπαταλάμε.

Στη συνέχεια, το νερό καθαρίστηκε με τη βοήθεια φίλτρου και μιας παλιάς καφετιέρας, που μετατράπηκε σε μικρό εργαστήριο καθαρισμού! Τα παιδιά είδαν στην πράξη πώς μπορούμε να φιλτράρουμε το νερό ώστε να το επαναχρησιμοποιήσουμε με ασφάλεια – όχι για κατανάλωση, αλλά για το πότισμα.

Αφού είχαμε καθαρό νερό, ήρθε η ώρα για… φύτεμα! Μαζί φυτέψαμε σπόρους από μυρωδικά φυτά όπως βασιλικό και δυόσμο, αλλά και λαχανικά όπως φασολάκια. Τα παιδιά φρόντισαν κάθε γλαστράκι τους με προσοχή και αγάπη.

Για το πότισμα χρησιμοποιήσαμε σύριγγες, ώστε να μάθουν τα παιδιά πώς ρίχνουμε λίγο και ελεγχόμενο νερό, χωρίς σπατάλη. Έμαθαν με τον πιο πρακτικό τρόπο ότι κάθε σταγόνα μετράει!

Μέσα από αυτή τη δράση, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως:

  • η προστασία του περιβάλλοντος,

  • η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση,

  • η σημασία του νερού στη ζωή,

  • και η φροντίδα των φυτών.

Μια μικρή πράξη, αλλά με μεγάλο περιβαλλοντικό και παιδαγωγικό αντίκτυπο! 🌱💧

Κυκλαδίτικα ειδώλια ΄΄Οι Αρπιστές΄΄

Η γνωριμία με  την άρπα ,ένα μελωδικό μουσικό όργανο οδήγησε τους  μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου μας  στη δημιουργία κυκλαδίτικων αγαλμάτων .  Οι αρπιστές των μαθητών/τριων  ζωντάνεψαν μέσα απο τις ιστορίες και την μουσική.