Σκέψεις και συναισθήματα με τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020

Μια ακόμα σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της… μια χρονιά σαφώς πολύ διαφορετική απ’ όλες τις προηγούμενες καθώς ήρθαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί! Ωστόσο βρήκαμε τον τρόπο να μην χάσουμε την επαφή με τα παιδιά μας από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία στις 10 Μαρτίου 2020, είτε αυτό λέγεται μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων, είτε μέσω διάφορων δραστηριοτήτων που προτείναμε για ενασχόληση των γονέων με τα παιδιά μέσω του κοινού site των Νηπιαγωγείων Πυλίου (http://nipiagwgeiapylioukw.blogspot.com/).

Η επαφή αυτή άλλαξε μορφή μετά το Πάσχα, καθώς με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση δημιουργήσαμε για πρώτη φορά τις ψηφιακές μας τάξεις! Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν άμεσα και σε αυτή τη πρόκληση και συναντήθηκαν online με τους μαθητές τους! Ο Προϊστάμενος του νηπιαγωγείου με τη σειρά του δημιούργησε ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την Ασύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, ξεχωριστό ιστότοπο για το 1ου Νηπιαγωγείο Πυλίου (https://blogs.sch.gr/nippyliou/) όπου οι γονείς και τα παιδιά είχαν και πάλι την ευκαιρία να βρίσκουν ενημερωτικό υλικό, ανακοινώσεις και διάφορες προτεινόμενες δραστηριότητες για ενασχόληση με τα παιδιά ανάλογα με τη θεματική που προτείνονταν κάθε εβδομάδα από τους υπεύθυνους νηπιαγωγούς των τάξεων.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στην επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων της χώρας την 1η Ιουνίου, μόνο που οι συνθήκες λειτουργίας τους δεν θύμισαν σε τίποτα από αυτά που όλοι ξέρουμε και έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια! Οι συνθήκες αυτές όμως δεν απέτρεψαν τους εκπαιδευτικούς να κάνουν το εκπαιδευτικό τους έργο όσο καλύτερα μπορούσαν και τα παιδιά να βρίσκουν ξανά το χαμόγελο και την όρεξη τους για το σχολείο που τόσο τους είχε λείψει! Και οι μαθητές όμως που δεν μπορούσαν δικαιολογημένα να βρίσκονται στο σχολείο αυτόν τον μήνα, είχαν την ευκαιρία να μην χάσουν και πάλι την επαφή τους με τις δραστηριότητες που κάναμε δια ζώσης με τα υπόλοιπα παιδιά μέσω του ιστότοπου μας. Κάθε εβδομάδα, ανάλογα με την θεματική, προστίθονταν στον ιστότοπο του 1ου Νηπιαγωγείου Πυλίου οι ανάλογες δραστηριότητες, το πληροφοριακό υλικό, διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια κ.α.

Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς του νηπιαγωγείου μας, καθώς η διάθεση για συνεργασία και το χαμόγελο δεν χάθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και αποτέλεσαν αρωγούς για να μην χαθεί η επαφή μας με τα παιδιά, ακόμα και την περίοδο που τα σχολεία ήταν επίσημα σε αναστολή λειτουργίας. Ευχαριστούμε που αγκαλιάσατε τις δραστηριότητες που σας προτείναμε να κάνετε μαζί με τα παιδιά και που τα βοηθήσατε να συνδέονται κάθε εβδομάδα στις online συναντήσεις μας!

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και καλή αρχή στα νήπια μας που ανοίγουν τα φτερά τους για την Α΄ Δημοτικού και δίνουμε ραντεβού στις 7 Σεπτεμβρίου με τα παιδιά που θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στο νηπιαγωγείο μας!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!