Διδακτική επίσκεψη του νηπιαγωγείου στο δάσος, με το ΚΠΕ Πραμάντων

21Η διδακτική επίσκεψη αποτέλεσε μέρος του προγράμματος “Προστάτεψε το δάσος, είναι πηγή ζωής” του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων “Φροντίζω το περιβάλλον” και πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο 2022 στο δάσος Πραμάντων, στο πλαίσιο αντίστοιχου προγράμματος του τοπικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Εκ μέρους του νηπιαγωγείου, ευχαριστούμε θερμά την κ. Κατερίνα Κατέρη και την κ. Ευαγγελία Λενούδια, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Πραμάντων, για τις υπέροχες ιδέες τους και την άριστη συνεργασία μας.

Λαμβάνοντας υπόψη το βιωματικό χαρακτήρα της επίσκεψης σε φυσικό δάσος, καθώς και τις πολλαπλές ευκαιρίες που αυτό προσφέρει για εκπαιδευτικές δράσεις, επρόκειτο πραγματικά για μία ανεκτίμητη εμπειρία. Παρατίθενται παρακάτω ορισμένες ενδεικτικές φωτογραφίες δραστηριοτήτων.

(περισσότερα…)

Δημιουργία μικρογραφίας πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής

Κυκλοφ ΑγωγήςΩς προέκταση ανάπτυξης δραστηριοτήτων σχετικά με την πρόληψη ατυχημάτων, οι οποίες εντάσσονται στη θεματική ενότητα “Ζω καλύτερα – Ευ ζην” αντίστοιχου προγράμματος δεξιοτήτων, δημιουργήσαμε ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής σε σμίκρυνση, το οποίο εγκαταστήσαμε στο πάτωμα της αίθουσας του νηπιαγωγείου μας. (περισσότερα…)

Μουσική: γνωριμία με την κιθάρα

Πραμάντων κιθάρα 1Στο πλαίσιο της επαφής των παιδιών με διάφορα μουσικά όργανα, παρατίθενται στιγμιότυπα από την παρουσίαση της κιθάρας (προηγήθηκε σε άλλες μέρες η παρουσίαση εγχόρδων με δοξάρι, ντραμς, ακορντεόν κ.ά.). Τα παιδιά γνώρισαν τα μέρη της κιθάρας, άκουσαν εκτελέσεις για σόλο κιθάρα, τραγούδησαν με συνοδεία κιθάρας, είδαν σχετικά βίντεο στον προτζέκτορα, πειραματίστηκαν με διαφορετικούς τρόπους κρατήματος της κιθάρας, δοκίμασαν να παίξουν χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό τούβλο εν είδει υποποδίου κιθάρας, απάντησαν σε σχετικά φύλλα εργασίας κ.ά.

(περισσότερα…)

Στιγμιότυπα από τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου κάναμε την καθιερωμένη γιορτή στο νηπιαγωγείο μας, με απαγγελία ποιημάτων των παιδιών και τραγούδια με συνοδεία κιθάρας. Ακολούθως, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2022, το νηπιαγωγείο συμμετείχε στις εκδηλώσεις του δήμου με κατάθεση στεφάνου και παρέλαση στην πλατεία των Πραμάντων.

Πραμάντων Κατάθεση στεφ 28η Οκτωβ 2022 Πραμάντων Παρέλαση 28ης Οκτωβ 2022Πραμάντων 28η Οκτωβ 2022 1

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες του νηπιαγωγείου μας

γιορτή 6 2Ακολουθούν στιγμιότυπα από χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες του νηπιαγωγείου μας, ορισμένες εκ των οποίων έγιναν σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πραμάντων και με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πραμάντων.

(περισσότερα…)

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2021-22

Αγαπητοί γονείς,

καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα!

Ο αγιασμός του νηπιαγωγείου μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, περίπου στις 9:00 π.μ., μετά τον αγιασμό του δημοτικού σχολείου, στο προαύλιο του σχολείου μας και με σεβασμό στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Αμέσως μετά τον αγιασμό θα ακολουθήσει σύντομη ενημέρωση για τη λειτουργία του νηπιαγωγείου.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 21+ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ενδεικτικές δραστηριότητες από την πιλοτική φάση του εργαστηρίου δεξιοτήτων και συγκεκριμένα του 4ου θεματικού κύκλου (Δημιουργώ και Καινοτομώ (Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία) που υλοποίησε το Νηπιαγωγείο Πραμάντων το Σχολικό Έτος 2020-2021.

https://blogs.sch.gr/nippraman/files/2021/06/Οκύκλος-του-νερού-Υδροδυναμική-3.pdf

(περισσότερα…)