Το σχολείο μας

Λίγα λόγια για το νηπιαγωγείο μας

Το νηπιαγωγείο μας είναι μονοθέσιο και βρίσκεται στον Παλαιό Μυλότοπο Πέλλας. Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 λειτουργεί η πρωινή προσέλευση και το υποχρεωτικό τμήμα με υπεύθυνη νηπιαγωγό την προϊσταμένη του σχολείου, Ρεντάκη Τραϊανή, και το προαιρετικό ολοήμερο τμήμα με υπεύθυνη νηπιαγωγό την Τσομπάνογλου Χρυσή.

  

Λίγα λόγια για τον Παλαιό Μυλότοπο (πηγή:  https://www.giannitsa.gr)

Ο Παλαιός Μυλότοπος βρίσκεται δυτικά των Γιαννιτσών, ανάμεσα στα χωριά Νέος Μυλότοπος και Καρυώτισσα. Οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία.

Το 1918 αναγνωρίστηκε ως κοινότητα Βούδριστας, αλλά το 1922 καταργήθηκε και χαρακτηρίσθηκε οικισμός της Κοινότητας Γενιτσών (Γιαννιτσά). Το 1926 προσδιορίζεται ξανά ως ανεξάρτητη κοινότητα. Το 1927 η Βούδριστα μετονομάζεται σε Μυλότοπο ενώ το 1940, λίγο πρίν την έναρξη του πολέμου, αναγνωρίζονται οι οικισμοί Νέος και Παλαιός Μυλότοπος. Η κοινότητα καταργείται το 1997 προκειμένου να ενταχθεί στο νεοσύστατο Δήμο Κύρρου.

Παλαιός Μυλότοπος

Παλαιός Μυλότοπος. Η Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. 

Το παλαιό όνομα του χωριού ήταν Βόντριστα ή Βούδριστα. Η σημερινή ονομασία οφείλεται στους πολλούς νερόμυλους που λειτουργούσαν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Στον Παλιό Μυλότοπου διατηρούνται δύο μεταβυζαντινές εκκλησίες: η Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής (1756) και η Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου (1800). Η κοινωνική/πολιτιστική ζωή αναπτύσσεται γύρω από τον τοπικό πολτιστικό σύλλογο, ο οποίος λειτουργεί τμήματα ζωγραφικής, ενόργανης γυμναστικής και μουσικής, τον αγροτικό συνεταιρισμό, την ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται στην κατηγορία του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος και το σύλλογο αιμοδοσίας.