Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, πάλι άνοιξη θ’ ανθίσει.
Μα αν κάμει και πεισμώσει, μες τα χιόνια θα μας χώσει.
Τον Φεβρουάριο συνεχίσαμε τις χειμωνιάτικες δραστηριότητες και κατασκευές μας και δεν έλειψε φυσικά και ο μύθος της Αλκυόνης.
Κάναμε πειράματα βύθισης- επίπλευσης, δραματοποιήσαμε τη ζωή των εσκιμώων, παίξαμε τρίλιζα και πολλά άλλα..
Στις 6 Φεβρουαρίου παρακολουθήσαμε μέσω live streaming από την κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα “Χορεύοντας με τον Ραβέλ”.
Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2025, τη συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα “Ασφαλείς στη Χώρα του Διαδικτύου” για το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”, καθώς και τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων με το ίδιο θέμα που υλοποιούμε αυτή την περίοδο, μάθαμε πώς να προστατεύουμε τον εαυτό μας στο Διαδίκτυο, πώς να είμαστε ασφαλείς και πώς να σεβόμαστε τους άλλους, καθώς η χρήση του διαδικτύου εκτός από τα θετικά που προσφέρει, κρύβει και πολλούς κινδύνους.
Γιορτάσαμε και εμείς την ημέρα της αγάπης και το μεσημέρι περίμενε τη μανούλα και τον μπαμπούλη μία έκπληξη .
Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει.. καρναβάλι θα μυρίσει…!!
Μιλήσαμε για την Αποκριά , τραγουδήσαμε, ζωγραφίσαμε, παίξαμε διάφορους ρόλους, μάθαμε το γράμμα Κ,κ , κατασκευάσαμε μάσκες, καπέλα και κλόουν .. το ευχαριστηθήκαμε για τα καλά..
Ετοιμάσαμε τους χαρταετούς μας και μάθαμε και τα σαρακοστιανά φαγητά..
Φυσικά δεν έλειψε από το σχολείο μας και το τσίκνισμα. Φάγαμε σουβλάκια, ήπιαμε δροσερούς χυμούς… Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πλαταμώνα για τη συνεργασία του και για την προσφορά του!
Έκλεισε ο μήνας μας με τους τρελούς χορούς που ντύνει μασκαράδες μεγάλους και μικρούς….
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τις μαμάδες του σχολείου μας που ετοίμασαν έναν υπέροχο μπουφέ για όλα τα παιδάκια, με γλυκιές και αλμυρές νοστιμιές!