Ευχές

0

Συγγραφέας: Νηπιαγωγείο Πλαταμώνα | Κατηγορία Ευχές - Ευχαριστήριες Επιστολές | , στις 24-12-2023

 

Ευχές

Δραστηριότητες του Δεκέμβρη

0

Συγγραφέας: Νηπιαγωγείο Πλαταμώνα | Κατηγορία Δραστηριότητες, Σχέδιο Δράσης Ομαλής Μετάβασης | , στις 24-12-2023

Στην αρχή αυτού του μήνα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (3 Δεκεμβρίου) συζητήσαμε για την ανθρώπινη διαφορετικότητα και ευαισθητοποιηθήκαμε. Μάθαμε να σεβόμαστε, να αγαπάμε, να στηρίζουμε και να βοηθάμε τα άτομα με αναπηρίες, μέσα από βιωματικά παιχνίδια.

Συνεχίσαμε την ετήσια δράση μας “Η Κινηματογραφική Προβολή του Μήνα” παρακολουθώντας για το μήνα Δεκέμβριο την παιδική ταινία μικρού μήκους “Pip”, συνδέοντάς τη με την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ. Συζητήσαμε την ταινία, κρίναμε το περιεχόμενο και το μήνυμά της και με βάση το τι έκανε ο Pip στην ταινία συζητήσαμε ότι του αξίζει ένα βραβείο. Σκεφτήκαμε τι θα θέλαμε να του δώσουμε ως βραβείο και το ζωγραφίσαμε. 

3 1

 

Μιας και ο Δεκέμβριος είναι μήνας γιορτινός, ξεκινήσαμε έπειτα τις χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες μας.

Στολίσαμε τις τάξεις μας, μάθαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, γνωρίσαμε έθιμα, γνωρίσαμε γράμματα και κάναμε πολλές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και κατασκευές, ατομικές και ομαδικές.

 

1 2   2 2

4 2   5 2

6 2   7 2

9   10

11  12

13   18

19  20

25   26

29

 

Γράψαμε το γράμμα μας στον Άγιο Βασίλη και το στείλαμε…

8

 

Ετοιμάσαμε αλατοζύμη, τη ζυμώσαμε, την κόψαμε με κουπ-πατ και φτιάξαμε στολίδια…

14

15   16

 

Κάναμε χριστουγεννιάτικη ρομποτική…

17

 

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης μας με τίτλο «Από το Νηπιαγωγείο ξεκινώ, μεγαλώνω, προχωρώ, πάω στο Δημοτικό!» (Θέμα: Ομαλή Μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο) είχαμε προγραμματίσει γι’ αυτό το μήνα μια χριστουγεννιάτικη δράση σε συνεργασία με την Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Όμως, εξαιτίας ενός σοβαρού οικογενειακού ζητήματος, η εκπαιδευτικός της Α’ Τάξης απουσίασε με άδεια τις περισσότερες μέρες του Δεκέμβρη και, παρόλο που το Νηπιαγωγείο προσπάθησε αρκετές φορές για να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να υλοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση με τα παιδιά της Α’ Τάξης, με κάποιον άλλο/η εκπαιδευτικό και σε κάποια άλλη χρονική στιγμή, δυστυχώς αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς δεν βρέθηκε η κατάλληλη ευκαιρία από την πλευρά του Δημοτικού Σχολείου.

Η δράση αρχικά είχε ως στόχο να καλέσουμε τα παιδιά της Α’ Τάξης και τη δασκάλα τους στο Νηπιαγωγείο, να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε χριστουγεννιάτικα στολισμένα παλαμόδεντρα. Θα φτιάχναμε τρία παλαμόδεντρα, ένα για κάθε Τμήμα του Νηπιαγωγείου και ένα για την Α’ Τάξη του Δημοτικού.

Εφόσον η συνεργασία μεταξύ των τάξεων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού δεν κατέστη τελικά εφικτή όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου υλοποίησαν το δικό τους κομμάτι της δράσης δουλεύοντας σε ομάδες, έφτιαξαν και τα τρία παλαμόδεντρα και χάρισαν το ένα στα παιδιά της Α’ Τάξης για να στολίσουν την αίθουσά τους.

21  22

23

36   37

38

 

Έπειτα από όλα αυτά, αποφασίσαμε το περιεχόμενο της χριστουγεννιάτικης γιορτούλας μας και ετοιμάσαμε όλα όσα θα χρειαζόμαστε γι΄αυτή.

24

 

Η γιορτή μας φέτος αποτελούνταν από δύο μέρη:

• Στο πρώτο κομμάτι της, τα παιδιά παρουσίασαν ένα μικρό σκετς, τραγούδησαν τραγούδια στα ελληνικά και στα αγγλικά, χόρεψαν και έπειτα υποδέχτηκαν τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος ήρθε με τους ταράνδους του και χάρισε τα δώρα του σε όλα τα παιδιά…

27   32

33 34

35

30

 

• Και στο δεύτερο μέρος, γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά συνενωθήκαμε όλοι δημιουργικά και συνεργαστήκαμε με κέφι σε ένα Χριστουγεννιάτικο Εικαστικό Εργαστήρι, όπου κάθε παιδί με τη βοήθεια των μεγάλων δημιούργησε ένα Ξωτικό των Χριστουγέννων, το οποίο και πήρε έπειτα μαζί του στο σπίτι.

31

28

Περάσαμε όλοι υπέροχα!

 

Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς για την όμορφη αυτή συνεργασία και για την πολύτιμη βοήθειά τους στη γιορτούλα των παιδιών! Σας ευχόμαστε

 

Καλές Γιορτές

με υγεία, αγάπη, ευτυχία και ευημερία!

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση