Δραστηριότητες του Νοέμβρη

0

Συγγραφέας: Νηπιαγωγείο Πλαταμώνα | Κατηγορία Δραστηριότητες, Σχέδιο Δράσης Ομαλής Μετάβασης | , στις 03-12-2023

Το μήνα αυτό γνωρίσαμε λίγο καλύτερα την εποχή του Φθινοπώρου και τα χαρακτηριστικά της. Αφού συζητήσαμε σχετικά, βγήκαμε βόλτα στην αυλή και αναζητήσαμε το Φθινόπωρο στη φύση. Παρατηρήσαμε τον καιρό, τα φύλλα των δέντρων, τα χρώματά τους, τα αγγίξαμε…

1 1   2

 

… και έπειτα επιστρέψαμε στην τάξη και κάναμε διάφορες εργασίες, ενσωματώνοντας σε αυτές όσα είδαμε και μάθαμε.

4   5

6   7

8   9

28   29

10   11

12 15

20   22

 

Υποδεχτήκαμε και καλωσορίσαμε τον καινούριο δάσκαλό μας των Αγγλικών, τον κ. Δημήτρη… και παίξαμε πολλά παιχνίδια μαζί του.

16

23

 

Δημιουργήσαμε και εξασκηθήκαμε στις ελεύθερες δραστηριότητες…

25 27

30

 

Γιορτάσαμε τους Ταξιάρχες και την Πολεμική μας Αεροπορία…

13   17

18   19

 

Συνεχίσαμε την ετήσια δράση μας “Η Κινηματογραφική Προβολή του Μήνα” παρακολουθώντας για το μήνα Νοέμβριο την παιδική ταινία μικρού μήκους “Soar”. Τη συζητήσαμε, κρίναμε το περιεχόμενο και το μήνυμά της και με βάση το τι έκανε η Μάρα στην ταινία, εμείς ζωγραφίσαμε πώς θα κατασκευάζαμε το δικό μας αεροπλάνο και τι θα έπρεπε να έχει για να μπορεί να πετάει.

14

 

Γιορτάσαμε την επέτειο της 17 Νοέμβρη: συζητήσαμε για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και προσπαθήσαμε να αντιληφθούμε την έννοια και την αξία της Δημοκρατίας μέσα από παραμύθια, κουκλοθέατρο και άλλο υλικό. 

21   32

24   26

33  34

31

37

35  36

 

Στις 23 Νοεμβρίου παρακολουθήσαμε στο χώρο εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου την ψυχαγωγική κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Τζακ και η φασολιά», ένα διαδραστικό παραμύθι / εικαστική performance με μουσική, κούκλες και με εμψυχώτρια την κα. Ξανθή Ταβουλαρέα.

Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης μας με τίτλο «Από το Νηπιαγωγείο ξεκινώ, μεγαλώνω, προχωρώ, πάω στο Δημοτικό!» (Θέμα: Ομαλή Μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο) και με γνώμονα τη συνεχή συνεργασία μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων. Με βάση το σχεδιασμό του Νηπιαγωγείου, την παράσταση παρακολούθησαν μαζί τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, της Α’ Τάξης και της Β’ Τάξης του Δημοτικού. 

Η παράσταση ήταν καταπληκτική. Τα παιδιά συμμετείχαν πολύ στη ροή της ιστορίας και περάσαμε όλοι υπέροχα, κάτι που φάνηκε και στις ζωγραφιές μας έπειτα από την παράσταση!

38   39

40   41

42   43

 

Συμμετείχαμε επίσης στο Πρόγραμμα “Αστέρι της Ευχής” 2023, του Make A Wish Ελλάδος. Με τις δωρεές μας δώσαμε φως, χαρά και ελπίδα στις ζωές των παιδιών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες και μάθαμε τι σημαίνει αλληλεγγύη, αγάπη και προσφορά. Στο τέλος του μήνα, δεχτήκαμε με χαρά τα αστέρια και τα βραχιολάκια μας από τον Οργανισμό.

44

 

Αυτό το μήνα επίσης ξεκινήσαμε το Πρόγραμμά μας Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο: «Από την Τελεία στη Γραμμή, ταξίδι στη Γραφή και τη Ζωγραφική», το οποίο πρόκειται να διαρκέσει 6 μήνες. (Σε επόμενη δημοσίευσή μας θα ενημερωθείτε σχετικά με τις δράσεις μας στα πλαίσια του Προγράμματος).

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση